Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σοκολατένια τρουφάκια!

Mπείτε στη κουζίνα μαζί με τα πιτσιρίκια σας, σηκώστε τα μανίκια και φτιάξτε ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σκέτη γλύκα! Ιδανική πρόταση για το επιδόρπιο του εορταστικού τραπεζιού.

Υλικά:

για 26 τρουφάκια

320 γραμμ. μπισκότα με κρέμα βανίλιας
200 γραμμ. τυρί κρέμα
250 γραμμ. κουβερτούρα

4 κουταλιές της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
1 κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο

κουφετάκια πολύχρωμα
γκοφρέτα στικ/ πουράκι σοκολατένιο

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει.Κρατάμε λίγο από το μίγμα και με ένα κουπάτ σχήματος αστεριού θα φτιάξουμε την κορυφή του δέντρου. Στη συνέχεια το πλάθουμε σε μπαλάκια με διάμετρο περίπου 2,5 εκ., τα οποία ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Έπειτα προσθέτουμε μέσα το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και το αστέρι της κορυφής μόνο που στο τέλος ρίχνουμε το κίτρινο χρώμα. Κυλάμε τα μπαλάκια στην κουβερτούρα και τα τοποθετούμε πάλι πάνω στη λαδόκολλα, μέχρι να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.

Στήνουμε το δεντράκι μας όπως τη φωτογραφία, για βάση βάζουμε το στικ γκοφρέτας ή το πουράκι και τέλος αφήνουμε το δεντράκι στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε!

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα – Mια όμορφη πρόταση για τα Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικο κέϊκ με λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικο τρισδιάστατο έλατο με μπισκότα

Ροή Ειδήσεων