Δ. Αθηναίων: Αυτές είναι οι 12 νέες παιδικές χαρές της πόλης για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων Κωστής Μπιτζάνης, παρουσίασαν την ολοκαίνουρια Παιδική Χαρά, στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα, στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, στον Κολωνό.

Πρόκειται για μία από τις 12 ανακατασκευασμένες σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές αισθητικής και ασφαλείας, Παιδικές Χαρές, οι οποίες σταδιακά παραδίδονται και που θα έρθουν να προστεθούν στις 2 πιστοποιημένες που έχει ήδη παραδώσει ο δήμος Αθηναίων τους τελευταίους 12 μήνες, ανεβάζοντας στον αριθμό σε 40 νέους χώρους διασκέδασης και παιχνιδιού, για τους μικρούς Αθηναίους.

Ασφαλείς παιδικές χαρές για όλα τα παιδιά της Αθήνας

«Οι παιδικές χαρές αποτελούν χώρο συνάθροισης των μικρών πολιτών μας, συμβάλλουν στη κοινωνικοποίησή τους, αποτελούν χώρους ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού από τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο περιβάλλον από κάθε άποψη και να συμβάλλουμε μέσω αυτού στη γενική διαπαιδαγώγησή τους. Έχουμε πλέον παραδώσει 40 ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές, πλήρως εξοπλισμένες, ασφαλείς και φυλασσόμενες ώστε να εξασφαλίζουμε την ορθή τους λειτουργία προς όφελος των πολιτών. Μέσα στον Σεπτέμβριο, ξεκινάει η ανακατασκευή άλλων 19 καθώς ολοκληρώθηκε πλέον η διαγωνιστική διαδικασία και για αυτές» ανέφερε ο κύριος Μπρούλιας.

Οι νέες Παιδικές Χαρές, είναι όμορφες, ασφαλείς, με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, έχουν εκ βάθρων ανακατασκευασθεί και επιστρέφουν φτιαγμένες με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και απολύτως προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Οι 12 νέες ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές είναι :

· Πλατεία Δεξαμενής
· Ακομινάτου και Σαχίνη
· Λένορμαν και Αλεξανδρείας
· Αιλιανού και Σίφνου
· Αυξεντίου και Μάτση
· Πλ. Κανάρη (Κυψέλη)
· Πλ. Έλενας
· Λάμψα και Τριφυλλίας (ΚΑΠΑΨ)
· Κύρου και Π.Δέλτα
· Πλατεία Πλυτά
· Αριστάρχου και Αστυδάμαντος
· Σπύρου Μερκούρη και Δουρίδος