Δ. Μιχαηλίδου: Διανομή ζεστών σχολικών γευμάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αρχίσει και η διανομή των ζεστών σχολικών γευμάτων, στους μαθητές των σχολείων των δήμων που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας χθες στη Βουλή, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δεν έχουμε έρθει να γκρεμίσουμε ό,τι βρήκαμε. Ό,τι από αυτά που βρήκαμε θεωρούμε θετικό, δεν το γκρεμίζουμε και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Έτσι και χτίζουμε πάνω στην πολιτική των σχολικών γευμάτων, χτίζουμε πάνω σε αυτή την πολιτική με θέρμη“, είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως επισήμανε, τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλαπλά, “διότι οι δήμοι και τα σχολεία εντός αυτών, έχουν επιλεγεί με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε το κράτος να στηρίζει στις δύσκολες μέρες αυτές και δη του κορονοϊού, τις οικογένειες που έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη. Εξάλλου, πέρα από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, τα κριτήρια είναι και διατροφικά, αφού το πρόγραμμα επιδιώκει και τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από γεύματα τα οποία είναι σωστά δομημένα“.

Η υφυπουργός ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά τα σχολικά ζεστά γεύματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη, καθώς τροποποιήθηκαν οι συμβάσεις, που δεν έτρεξαν όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κορονοϊού.

Επίκαιρη ερώτηση για τα δωρεάν σχολικά γεύματα είχε απευθύνει στην υφυπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επικαλούμενος στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, μικρό μέρος της προϋπολογισθείσας δαπάνης απορροφήθηκε.

“Οι μειώσεις στις οποίες αναφέρεστε, δεν είναι τίποτα άλλο από τη μη απορρόφηση κονδυλίων, κατάσταση που δημιουργήθηκε ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού με το συνακόλουθο κλείσιμο των σχολείων”, εξήγησε η υφυπουργός.

Αυτά είναι τα Δημοτικά Σχολεία που εντάσσονται στα Σχολικά Γεύματα

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 1225 Δημοτικά Σχολεία που εντάσσονται στη δράση Σχολικά Γεύματα  στον ακόλουθο σύνδεσμο ΣΧ.ΧΡ. 2020-21 ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ