Δείτε πώς αντιμετώπισαν τον συνωστισμό κατά το σχόλασμα των παιδιών σε αυτό το σχολείο της Καλλιθέας

Όσο κι αν οι ειδικοί επιμένουν να διατηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού που συμβάλλουν στη διασπορά του κορωνοϊού, φαίνεται πως μυαλό δεν “βάζουμε”, προκαλώντας προβλήματα και εκνευρισμό στους γύρω μας. Έντονο το φαινόμενο αυτό παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έξω από τις κεντρικές πόρτες των δημοτικών σχολείων της χώρας, όπου συνωστίζονται κάθε μεσημέρι δεκάδες γονείς, παππούδες και φροντιστές προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Και όσο κατανοητό κι αν είναι ότι, ειδικά τα μικρότερα παιδιά, έχουν ανάγκη να δουν τους δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να βγουν από το σχολείο και να κατευθυνθούν προς αυτούς, άλλο τόσο παράλογο είναι να μην δημιουργείται μία νοητή “σειρά προτεραιότητας” για τους γονείς και τους κηδεμόνες σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών τους -ανάλογη σειρά, βέβαια, θα έπρεπε να δημιουργείται και εντός του σχολείου κατά την έξοδο των παιδιών. Με λίγα λόγια, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, θα έπρεπε κατά το σχόλασμα να αποχωρούν πρώτα οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού και με τη σειρά όλοι οι υπόλοιποι.

Σε κάποια σχολεία αυτό συμβαίνει, σε άλλα όχι. Αλλά ακόμα και εκεί όπου συμβαίνει, η ανυπομονησία των γονιών επικρατεί, με αποτέλεσμα ο συνωστισμός σε καιρούς πανδημίας να παραμένει και ο εκνευρισμός, φυσικά, να εντείνεται.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας αντιμετώπισε άμεσα το πρόβλημα αυτό, τοποθετώντας στο πάτωμα, έξω ακριβώς από την κεντρική πύλη του σχολείου, μεγάλα αυτοκόλλητα που επισημαίνουν την τήρηση των αποστάσεων και το πού οφείλει να στέκεται κανείς προκειμένου αυτές να τηρούνται:
Θυμίζει δε στη σχετική ανάρτηση, ότι κατά την παραλαβή των παιδιών από το σχολείο, οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να φορούν μάσκα. Δείτε την εν λόγω ανάρτηση εδώ:

Τοποθετήσαμε σήμερα, στον χώρο μπροστά απο την είσοδο του σχολείου τα ειδικά αυτοκόλλητα αποστάσεων.Καθώς κατά τη…

Gepostet von Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 23ου δημοτικού Καλλιθέας am Donnerstag, 17. September 2020