Δείτε πόσο ωραία χώρεσε αυτή η μαμά τα τρία της κορίτσια σε ένα μικρό δωμάτιο

Δεν έχουν όλες οι οικογένειες την τύχη να ζουν σε μεγάλα σπίτια, στα οποία το κάθε παιδί έχει το δικό του δωμάτιο. Ειδικά για τις πολυμελείς οικογένειες είναι σχεδόν δεδομένο, ότι τα αδέλφια θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να μοιραστούν τον ίδιο χώρο και αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο για όλους.

Η μαμά τριών κοριτσιών και ενός αγοριού Rachael Lowe, γνωρίζοντάς το πολύ καλά αυτό, το έψαξε πάρα πολύ μέχρι να εντοπίσει τις πιο έξυπνες και πρακτικές διακοσμητικές συμβουλές που θα  μεταμόρφωναν ένα αρκετά μικρό δωμάτιο σε έναν φιλόξενο και για τα τρία της κορίτσια χώρο.

Και το κατάφερε, με τέτοια επιτυχία μάλιστα που οι φωτογραφίες του δωματίου έγιναν viral και κερδίζουν τις εντυπώσεις:

Η Rachael Lowe είναι ταχυδρόμος και μαμά τριών κοριτσιών ηλικίας 12 και 10 ετών (δίδυμες) και ενός αγοριού 4 ετών. Μαζί με τον σύντροφό της ζουν σε ένα σχετικά μικρό σπίτι, το οποίο τους έχει κουράσει αρκετά. Η ίδια αποφάσισε, λοιπόν, πως η ανάγκη για ανακαίνιση ήταν άμεση και διάλεξε να ξεκινήσει από το δωμάτιο των τριών κοριτσιών, τα οποία επιθυμούσαν έναν πιο προσωπικό χώρο.

Η έρευνα που έκανε και οι ιδέες που βρήκε στο διαδίκτυο την οδήγησαν στο να κατασκευάσει έναν χώρο με τρία διαφορετικά «μέρη», ξεχωριστά κρεβάτια και γραφεία, αλλά και αποθηκευτικό χώρο. Το πιο εντυπωσιακό; Κατάφερε στην κάθε «γωνιά» να δώσει ένα «θέμα», αυτό που αγαπά το κάθε της κορίτσι.

Έτσι, στα δεξιά υπάρχει η γωνία του Χάρυ Πότερ, με ένα υπερυψωμένο κρεβάτι και έναν χώρο με γραφείο, καρέκλα και ράφια. Απέναντι από το κρεβάτι, μάλιστα, έβαλε και τηλεόραση για να βλέπουν οι μικρές παιδικά τα πρωινά του σαββατοκύριακου.

Στα αριστερά του δωματίου υπάρχουν δύο κρεβάτια –το ένα υπερυψωμένο, για να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Το κάτω κρεβάτι είναι σχεδιασμένο με έμπνευση από τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας, ενώ περιέχει χώρο για τα προσωπικά είδη της «κατοίκου» του. Το υπερυψωμένο κρεβάτι έχει θέμα από τις Αριστόγατες.

«Η έμπνευση προήλθε από αυτά που οι κόρες μου αγαπούν: Η μεγάλη είναι παθιασμένη με τον Χάρυ Πότερ και οι δίδυμες λατρεύουν τις δύο αυτές ταινίες της Disney», εξηγεί η Lowe.

Τα κρεβάτια έχουν τη μορφή κουκέτας, χωρίς όμως να δημιουργούν κλειστοφοβική αίσθηση. Για την ακρίβεια, κάθε τετραγωνικό του δωματίου μοιάζει να έχει αξιοποιηθεί πλήρως, χωρίς ο χώρος να δείχνει υπερφορτωμένος. Την ίδια ώρα, το κάθε κορίτσι έχει τον προσωπικό του χώρο, ενώ έχει απομείνει και ένας άνετος διάδρομος ανάμεσα στα κρεβάτια για παιχνίδι στο πάτωμα.

«Ο άντρας μου κι εγώ χρειαστήκαμε μερικές ώρες για να ολοκληρώσουμε το δωμάτιο, κυρίως για να μοντάρουμε τα κρεβάτια. Τέλος, χρειαστήκαμε και λίγο χρόνο για την διακόσμηση. Τελικά, σε 3 μέρες ο χώρος ήταν έτοιμος. Το κρεβάτια μας κόστισαν συνολικά περί τα 200 ευρώ για τα ξύλα, ενώ για τους αποθηκευτικούς χώρους και τα γραφεία ξοδέψαμε περί τα 700 ευρώ», περιγράφει η Lowe.

Η πολυμήχανη μαμά μοιράστηκε φωτογραφίες και βίντεο από το δωμάτιο των κοριτσιών της μέσω ενός γκρουπ στο Facebook το οποίο λέγεται DIY on A Budget και πολύ σύντομα έλαβε αμέτρητα σχόλια θαυμασμού και ερωτήσεων για λεπτομέρειες, π.χ. αναφορικά με τις διαστάσεις και από πού αγόρασε το κάθε τι.

Η ίδια ανέφερε στο Borepanda πόση έκπληξη της προκάλεσε όλο αυτό, αλλά και πόσο αξιέπαινος είναι ο σύντροφός της για την εξαιρετική δουλειά του. Τόνισε, βέβαια, ότι και οι κόρες της έχουν ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα, τόσο που φροντίζουν μάλιστα να διατηρούν το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένο!

πηγή: BoredPanda.com