Διαλειμματική νηστεία: Επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη; Η Ελένη Πετρουλάκη απαντά

Διαλειμματική νηστεία στην εγκυμοσύνη

Διαλειμματική νηστεία: Επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη; Η Ελένη Πετρουλάκη απαντά

Μέσα από μια ανάρτησή της απαντά με τη διατροφολόγο της

Πολύ ντόρος έχει γίνει τελευταία για τη διαλειμματική νηστεία. Είναι όμως για όλους; Αναρωτιέται στην τελευταία της ανάρτηση η Ελένη Πετρουλάκη.

Την απάντηση δίνει η διατροφολόγος, Ρένα Σύμπα, η οποία αναφέρει: 

«Η διαλειμματική νηστεία δεν ενδείκνυται για όλους. ΟΧΙ για αυτούς που θέλουν να χάσουν λίγα κιλά, ΟΧΙ για αυτούς που κάνουν άσκηση υψηλής έντασης, ΟΧΙ  για τις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες ή είναι έγκυες αυτό το διάστημα, για ανθρώπους που νιώθουν μια κόπωση στη διάρκεια της μέρας ή έχουν πολύ χαμηλή πίεση.

Επίσης, γυναίκες που έχουν διάφορες ορμονικές διαταραχές είναι δύσκολο και δεν ενδείκνυται να ακολουθήσουν διαλειμματική νηστεία. Και φυσικά, όχι για ανθρώπους που έχουν πολύ χαμηλό βάρος και θέλουν αρκετή ενέργεια και πρέπει να κάνουν μικρά, συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας

Διαλειμματική νηστεία: Επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη; Η Ελένη Πετρουλάκη απαντά

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία

Η διαλειμματική νηστεία (intermittent fasting) είναι ένα διατροφικό πρότυπο που περιλαμβάνει κύκλους μεταξύ περιόδων φαγητού και περιόδων νηστείας.
Στη διάρκεια των περιόδων νηστείας, ο οργανισμός σας δεν λαμβάνει καμία ή περιορισμένη ποσότητα θρεπτικών ουσιών.

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαλειμματικής νηστείας, όπως η 16/8 (16 ώρες νηστείας και 8 ώρες παραλλαγής των γευμάτων), η 5:2 (δύο ημέρες της εβδομάδας με περιορισμένη κατανάλωση θερμίδων και οι υπόλοιπες μέρες κανονική διατροφή), και άλλες μορφές.

Ορισμένα από τα δυνητικά οφέλη της διαλειμματικής νηστείας περιλαμβάνουν τη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, την απώλεια βάρους, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και την αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων υγείας.

Διαβάστε επίσης: 

Ιώδιο στην εγκυμοσύνη – Απαραίτητο για τον θυρεοειδή αδένα

Τι να ΜΗΝ τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ροή Ειδήσεων