Διασωληνωμένος 17χρονος στον Ερυθρό Σταυρό με κορωνοϊό

Διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» νοσηλεύεται ένας 17χρονος που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και είναι ο νεότερος σε ηλικία διασωληνωμένος ασθενής σε ΜΕΘ στη χώρα.

Το γεγονός κατεγράφη και στην χθεσινή ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ όπου αναφέρεται ότι οι νοσηλευόμενοι διασωληνωθέντες της ηλικιακής ομάδα 0 έως 17 ήταν μηδενικοί προχθές Δευτέρα 24ης Μαΐου ενώ χθες Τρίτη η αντίστοιχη έκθεση κατέγραψε έναν διασωληνωμένο ασθενή.

Πώς επιδεινώθηκε η υγεία του

Ο 17χρονος δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την εξέλιξη της υγείας του. Αρχικά εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας. Τη Δευτέρα, ωστόσο, εμφάνισε επιδείνωση και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον εισάγουν εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου και να τον βάλουν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.  Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγεία του και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν σύντομα να τον βοηθήσουν να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

Tι δήλωσε η Ματίνα Παγώνη

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, για τον 17χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος είπε πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό. «Είχαμε και άλλα δύο 18 και 25 ετών που είχαν διασωληνωθεί και το μήνυμα είναι πως η νόσος δεν έχει ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν υποκείμενα ή δεν έχουν γι αυτό χρειάζεται προσοχή και στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες».