Δίκη Πισπιρίγκου: Αιχμές Κούγια κατά του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη για εμπόριο οργάνων – Οι ερωτήσεις που έβαλαν «φωτιά»

Δίκη Πισπιρίγκου: Αιχμές Κούγια κατά του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη για εμπόριο οργάνων

Ένταση προκλήθηκε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε να κάνει ερωτήσεις για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων στον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο.

Xαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος

AΛ. KOYΓIAΣ: Φημίζεστε πως στέλνετε όργανα μεταμοσχέυσεων στο εξωτερικό;

AΝ. HΛIAΔHΣ: Είμαι περήφανος γι’ αυτό. Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ να μεταφέρει όργανα. Ότι είπε ο συνήγορος είναι προσβολή στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Προσβολή στους γονείς που έχουν δωρίσει όργανα. Είναι ύψιστο αγαθό να δίνει η μητέρα την καρδιά του δικού της παιδιού για να ζήσει ένα άλλο.

AΛ. KOYΓIAΣ: Eίναι αλήθεια πως στέλνετε τα όργανα στο εξωτερικό στα νοσοκομεία που έχετε επαφή και μιλάνε μαζί σας και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο μάτια;

Α. ΗΛΙΑΔΗΣ : Aυτά είναι εκτός πραγματικότητας

AΛ. KOYΓIAΣ : Πόσες φορές έχετε στείλει όργανα;

Α. ΗΛΙΑΔΗΣ: Eίμαι περήφανος. Πολλές φορές.

AΛ. KOYΓIAΣ : Πόσες φορές έχετε μιλήσει με τους γονείς και τους έχετε πείσει να δώσουν όργανα;

Α. ΗΛΙΑΔΗΣ: O συντονιστής αυτών των ευαίσθητων θεμάτων ο μόνος υπεύθυνος, είναι ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Eμείς έχουμε υποχρέωση να προτείνουμε την δωρεά οργάνων.

AΛ. KOYΓIAΣ : Πόσες φορές έχετε κάνει αυτή την διαδικασία;

Α. ΗΛΙΑΔΗΣ: Τρεις στο εξωτερικό. 14 συνολικά

AΛ. KOYΓIAΣ : Ποια ήταν η τελευταία;

Α. ΗΛΙΑΔΗΣ: Προστατέψτε με

ΠPOEΔPOΣ : Πείτε μας για τελευταία

Α. ΗΛΙΑΔΗΣ: O Θωμάς και η μικρή Ειρήνη. Αυτό δεν έχει σχέση με την υπόθεση και δεν θέλω να απαντήσω.

Έφυγε η 34χρονη από την αίθουσα στο άκουσμα του «Μινχάουζεν»

Νωρίτερα, η κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα, όταν ο κ.Ηλιάδης αναφέρθηκε στο Σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

«Το καμπανάκι που μου χτύπησε ήταν οι 3 αιφνίδιοι θάνατοι. Στη διάγνωση μου τώρα προστέθηκε κάτι άλλο. Το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

Πώς μου ήρθε; Εάν υποπέσει στην αντίληψη ότι ο φροντιστής του παιδιού, που είναι η μητέρα, που έχει γνώσεις ιατρικές, αρέσκεται στο να έχει δείχνει τις γνώσεις της σε αυτό το πεδίο. Συνήθως είναι άτομα με ψυχικά προβλήματα, αλλά αυτό δε με αφορά. Στόχος μου ήταν να προστατεύσω το παιδί, γιατί αυτό είναι κακοποίηση. Με συμπτώματα φαινόμενα ασφυξίας.

Υπήρχαν «κόκκινες σημαίες» που με ταρακούνησαν. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω με κάποιον θεσμικό φορέα που ήταν η ιατροδικαστική υπηρεσία. Απευθύνθηκα στην υπεύθυνη ιατροδικαστή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την κ. Τσιόλα. Με άκουσε με μεγάλη προσοχή και ήρθε στον χώρο της εντατικής.

Υπάρχει μια τεράστια γκρίζα ζώνη μεταξύ ιατρικής και νομικής εξέτασης αυτού του θέματος. Τα χέρια μου ήταν δεμένα, αλλά όφειλα σαν γιατρός της Τζωρτζίνας να το εξετάσω.

Εξέφρασα τις υπόνοιες μου στην κ. Τσιόλα και τη ρώτησα τι με συμβουλεύει, ως ένας θεσμικός άνθρωπος. Μου είπε να περιμένω να γίνει ο γονιδιακός έλεγχος και αν τα δεδομένα είναι διαφορετικά να το ξαναδούμε. Μάλιστα μου είπε να είμαι κοντά στην οικογένεια.

Γνώριζα πολύ καλά τις δυσκολίες αυτής της γκρίζας ζώνης που κινούμουν»

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Συνελήφθη 59χρονος για ασελγείς πράξεις σε βάρος 15χρονου – Του έκανε ιδιαίτερα μαθήματα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: 7 συμβουλές για να ανακουφιστείς