Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Δηλώστε συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα το διαδικτυακό εκφοβισμό (1/3)

Δηλώστε συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα το διαδικτυακό εκφοβισμό (1/3)

Ο Πολυχώρος Μεταίχμιο διοργανώνει κύκλο βιωματικών εργαστηρίων που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν το έργο τους και να επιτύχουν αρμονική συνεργασία με τους μαθητές και τους γονείς τους. Στόχος η κατάρτιση και η ευαισθητοποίησή τους σε ζητήματα που αποτελούν πάγιες και σύγχρονες προκλήσεις στο σχολικό περιβάλλον.

Η πρόληψη αποτελεί τη βασική μέθοδο αντιμετώπισης του σχολικού και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Οι δύο μορφές εκφοβισμού συγχέονται, ωστόσο υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στον τρόπο που εκδηλώνονται και εμπλέκονται οι μαθητές εντός και εκτός σχολείου.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου, 18:00-21:00, με θέμα «Με χτυπάνε στο σχολείο, με “χτυπάνε” στο διαδίκτυο» με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Εισηγήτρια: Παναγιώτα Δημητροπούλου, Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε ό,τι αφορά το διαδικτυακό εκφοβισμό, καθώς και η παρουσίαση ενδεδειγμένων πρακτικών για τους τρόπους διαχείρισης των φαινομένων, τόσο από την πλευρά των ίδιων μέσα στην τάξη, όσο και από την πλευρά του σχολικού συστήματος.

Κόστος: 18 € για κάθε εργαστήριο (15 € εάν γίνει η πληρωμή τρεις ημέρες νωρίτερα)
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ: 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και το εργαστήριο στο οποίο θέλετε να συμμετάσχετε. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα
Τηλ: 211 3003580
E-mail: polychoros@metaixmio.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.