Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη: Προφυλακιστέοι η μάνα κι ο σύντροφός της

Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη: Προφυλακιστέοι η μάνα κι ο σύντροφός της

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες στους στον 33ο ανακριτή, η 29χρονη μητέρα και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στη Κυψέλη.

Αρνήθηκε την κακοποίηση του 7χρονου Ανδρέα ο Πολωνός – «Πέθανε από άλλα αίτια»

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Πολωνού, Αλέξης Φίλιος, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή είπε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι η απολογία του ήταν φορτισμένη.

«Ο ισχυρισμός του είναι ότι δεν πέθανε το παιδί από την απόφραξη από τη μονωτική ταινία αλλά από άλλα παθολογικά αίτια», ανέφερε ο συνήγορος.

Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: Δεν μπορεί να βοηθήσει ΚΑΝΕΙΣ τα παιδιά σαν τον Ανδρέα;

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 33χρονος Πολωνός ήταν μετανιωμένος και δεν μιλούσε τόσα χρόνια για να μην χαλάσει την οικογένεια του. Επίσης, ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε κάθε κακοποίηση των παιδιών λέγοντας ότι απλά ήθελε να τιμωρήσει το παιδί γιατί ήταν άτακτο. Τέλος φέρεται να υποστήριξε ότι η η μητέρα δεν συμμετείχε στο γεγονός.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στο σπίτι της Κυψέλης

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού. Προανακριτικά, ο 33χρονος Πολωνός σύντροφος της 29χρονης μητέρας του 7χρονου Ανδρέα, έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του, λέγοντας ότι το παιδί ήταν ανήσυχο, το είχε αφήσει για πολλές ώρες τιμωρία όρθιο και όταν το παιδί δεν άντεξε και άρχισε να κλαίει το φίμωσε με μονωτική ταινία και του έκλεισε τη μύτη με αποτέλεσμα να βρει ασφυκτικό θάνατο, ενώ στη συνέχεια έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο τσιμεντένιο τάφο στο δώμα του διαμερίσματος στα Κάτω Πατήσια, όπου κράτησε τη σορό μέχρι να αλλάξουν σπίτι και να μετακομίσουν στην Κυψέλη.

Η μητέρα αρνείται τη συμμετοχή στο έγκλημα, λέγοντας ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο και δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Ωστόσο αυτή την εκδοχή δεν πείθει τους αστυνομικούς.

Το σπίτι που έκρυβαν τα οστά

Εικόνες του 33χρονου και του σπιτιού επί της οδού Σκιαθου, όπου βρήκε φρικτό θάνατο το αγόρι αλλά και του δεύτερου σπιτιού στην οδο Αστυπάλλαιας, όπου ο Πολωνός κρατούσε τα οστά του παιδιού σε ξύλινο καναπέ, φέρνει στο φως το Mega. Από την οικία, οι γείτονες άκουγαν αρκετά συχνά τα ουρλιαχτά του παιδιού.

Στο δώμα, το ζευγάρι μετακόμισε το ζευγάρι τον τελευταίο χρόνο, μετά την έξωση από το προηγούμενο. Ωστόσο, το ζευγάρι πριν μετακομίσει εκεί ακόμα και τις μέρες στο ενδιάμεσο, που ήταν άστεγο, στον δρόμο, κουβαλούσε μαζί του, μέσα στην εργαλειοθήκη τα οστά του παιδιού.

Το νέο τους δωμάτιο, ίσα που χωράει το κρεβάτι του νέου ενοικιαστή και η ντουλάπα του ενώ στα αριστερά είναι μια πολύ μικρή κουζίνα. Σε αυτά τα λίγα τετραγωνικά ο μικρός Ανδρέας Ανδρέας έχασε τη ζωή του, γιατί το παιχνίδι του ενόχλησε τον σύντροφο της μητέρας του ενώ εκείνη ισχυρίζεται πως δεν κατάλαβε ότι το παιδί της πάλευε για τη ζωή του.

Ο 33χρονος αφού σκότωσε το 7χρονο παιδί, έφτιαξε αυτοσχέδιο τάφο στο μπαλκόνι προκειμένου να κρύψει το άψυχο πτώμα του. Μαζί με την 29χρονη κατάφεραν για πέντε χρόνια να κρατήσουν μυστική την εξαφάνιση, αποπροσανατολίζοντας συγγενείς, φίλους, ακόμα και τις αρχές. Σε αυτό το δώμα εισέβαλαν οι αστυνομικοί και τους φόρεσαν χειροπέδες.

Του είχαν κλείσει το στόμα – Χέρια τραυματισμένα

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Tlive για την δολοφονία του παιδιού, ο 7χρονος δεν αντέδρασε όταν του έκλεισαν το στόμα με την ταινία και πέθανε από ασφυξία με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι το παιδί ίσως να ήταν δεμένο. Το παιδάκι ζούσε μια κόλαση μέχρι και την ημέρα που δολοφονήθηκε από την μητέρα του και τον σύντροφό της με τους αστυνομικούς να έχουν καταλήξει ότι ο 7χρονος είχε βασανιστεί ακόμα και λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Από εκεί και πέρα οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει μια ενδελεχή έρευνα στα οστά του 7χρονου. Σύμφωνα με μια πρώτη εξέταση που έγινε υπάρχουν σημάδια εξάρθρωσης στα δάχτυλα των χεριών του παιδιού.

Είτε η μητέρα είτε ο άνδρας που ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού, του είχαν βάλει τα χέρια σε ένα τραπέζι και τα είχαν χτυπήσει. Ετσι εξηγούνται οι κακώσεις και οι εξαρθρώσεις που έχουν βρεθεί στα δάχτυλα του. Τα χέρια του δηλαδή ήταν τραυματισμένα και το παιδί δεν μπορούσε να τραβήξει την ταινία, να πάρει αναπνοή και να αναπνεύσει.

Διαβάστε επίσης:

Ζεφύρι: Σχολείο κάλεσε τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους γιατί έπεφταν πυροβολισμοί!

“Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Είμαστε στο πλευρό των μικρών μαχητών που δίνουν γενναίο αγώνα ζωής”

Ειδική γονική άδεια με αποδοχές δικαιούνται και οι γονείς παιδιών με σπάνιες παθήσεις