Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Δωρεάν η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης την 25η Μαρτίου

Δωρεάν η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης την 25η Μαρτίου

Athens_acropolis_museum-DirkseΌπως και πέρσι, έτσι και φέτος το Μουσείο της Ακρόπολης περιμένει τον κόσμο με ανοιχτές τις πόρτες και με ελεύθερη είσοδο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. την ημέρα της 25ης Μαρτίου. Το Μουσείο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες με παρουσιάσεις εργαστηριακών δράσεων, μουσική αφιερωμένη στον έρωτα, ειδικές ξεναγήσεις για τα Αρχαϊκά Χρώματα, οικογενειακά παιχνίδια και με ένα ελληνικό παραδοσιακό πιάτο στο εστιατόριο του δεύτερου ορόφου.

Στις εργαστηριακές δράσεις συμπεριλαμβάνεται ένα εργαστήρι αρχαίας τεχνολογίας όπου οι συντηρητές του Μουσείου θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα Ακρ. 700. Με αφορμή την ολοκλήρωση του καθαρισμού της δεύτερης Καρυάτιδας του Ερεχθείου (Καρυάτιδα D), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα εργαστήριο σύγχρονης τεχνολογίας όπου θα τονιστεί η ιστορικής σημασίας διαδικασία του καθαρισμού των Καρυάτιδων με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ.

Οι αρχαιολόγοι - φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν μία έρευνα για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους και θα συζητήσουν με τους επισκέπτες τη σημασία τους, αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα.

Το Μουσείο θα παρουσιάσει την εκδήλωση «Ο Έρως στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα» αφιερωμένη στον έρωτα με μουσική των Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Γιώργου Μητσάκη και Απόστολου Καλδάρα, μεταξύ άλλων. Θα ερμηνεύσουν η Λαμπρινή Γιώτη (πιάνο, τραγούδι) και ο Γιώργος Τσιμπουξής (μπουζούκι, τραγούδι).

Εργαστήρι αρχαίας τεχνολογίας:

Ώρα προγράμματος: 11 π.μ., Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Εργαστήρι σύγχρονης τεχνολογίας:

Ώρα προγράμματος: 12 μεσημ. Σημείο Συνάντησης: Καρυάτιδες (1ος όροφος)

Παρουσιάσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα»:

Ώρα προγράμματος: 3:30 μ.μ. Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Ο Έρως στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα»:

Ώρα προγράμματος: 12:30 μ.μ., Αίθουσα Παρθενώνα (3ος όροφος)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.