8 ξεχωριστές παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για ένα δημιουργικό σαββατοκύριακο (15-16/12)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις προτάσεις του Infokids.gr για το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει!

Οι προτάσεις του Σαββατοκύριακο έχουν άκρως χριστουγεννιάτικο άρωμα καθώς πολλά Μουσεία και αγαπημένοι χώροι απασχόλησης των παιδιών έχουν ετοιμάσει χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για να μυήσουν τα παιδιά στα ήθη και τα έθιμα των γιορτών.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (15/12)

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 10:30, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διοργανώνεται παιδικό χριστουγεννιάτικο εργαστήριο χειροτεχνίας. Αρχικά θα γίνει σύντομη αναφορά στην ιστορία των καλάντων και στη συνέχεια τα παιδιά θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές με απλά υλικά και με την καθοδήγηση συνεργατών του Μουσείου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-3237315 (εσωτ. 109 & 107) στις κκ. Α. Κάνδια και Ρ. Κατσιμάρδου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για παιδιά 6+

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Σταδίου 13, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη

210-3237617, 210-3237315, 210-3222266

Χριστουγεννιάτικες Stop Motion Ιστορίες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (15/12)

H Αέρινη Πόλη προσκαλεί γονείς και παιδιά να σχεδιάσουν μαζί χριστουγεννιάτικα φανταστικά σενάρια με την τεχνική του stop-motion animation το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 – 13:00 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Η δράση θα χωριστεί σε 2 φάσεις:

Α φάση: Τα παιδιά θα δημιουργήσουν, με τη βοήθεια των εμψυχωτών και την τεχνική του storytelling (παιχνίδι σύνθεσης ιδεών για τη δημιουργία ομαδικής μυθοπλασίας) τη δική τους ιστορία με βασική θεματική ”Τα Χριστούγεννα”. Θα ζωγραφίσουν τις δικές τους εικόνες και αποφασίσουν για το ποιές από αυτές θα χρησιμοποιήσουν στο stop motion video που θα δημιουργήσουν.

Β φάση: Θα γίνει φωτογράφιση των ηρώων και των αντικειμένων που έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά με την τεχνική του stop motion animation. Στο τέλος η ομάδα θα παρακολουθήσει σε video projector την ιστορία που έχει δημιουργήσει.

Η δράση θα βοηθήσει τα παιδιά στην εξοικείωσή τους με τα ψηφιακά μέσα αλλά και στην ανάπτυξη της φαντασίας, της συνεργασίας τους και στην έκφραση των συναισθημάτων τους.

Για παιδιά 4+

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος 42

Παιδιά, ελάτε να διασκεδάσουμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (15/12)

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με την Vellios School of Art & Design και την Cherry Tree Production & Creation, γιορτάζει τα Χριστούγεννα παρέα με μικρούς και μεγάλους και γεμίζει τους χώρους του με πολλές δόσεις αγάπης, ευγνωμοσύνης και… φτερά αγγέλων σε μια ολοήμερη γιορτή το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 – 14:30! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ΙΜΚ μας καλεί να φτιάξουμε στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και γλυκά με αστερόσκονη, να τραγουδήσουμε τα κάλαντα, να παίξουμε παιχνίδια «κρυμμένου θησαυρού» και να μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα όλα αυτά που δεν καταφέραμε να πούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατώντας εδώ

Για παιδιά 5+

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Πειραιώς 206,(ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

210 3418550 & 210 3418579

Το χαρτί… γιορτάζει! στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (15/12)

Αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα είδη χαρτιών επαναχρησιμοποιούνται και φορούν τα γιορτινά τους! Λεπτές λωρίδες από χαρτί περιτυλίγονται ευφάνταστα μεταξύ τους, με κύριο εργαλείο τα χέρια και την επινοητικότητα, ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες της χαρτοπλεκτικής. Μέσω της τεχνικής paper quilling, κάθε συμμετέχων θα μεταμορφώσει τις χαρτολωρίδες του, σε πρωτότυπα γιορτινά στολίδια, γιορτινές μπάλες, χριστουγεννιάτικες κάρτες, γούρια και ημερολόγια για το νέο έτος. Ραντεβού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ΝΙάρχος το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 17.00-18.30 & 18.30-20.00.

Ευπρόσδεκτα όλα τα είδη χαρτιού από τους συμμετέχοντες.

Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους, έως 30 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά εργαστήριο με σειρά προτεραιότητας

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ (15/12)

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 17:30 το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς προσκαλεί τα παιδιά να παρακολουθήσουν την παιδική χριστουγεννιάτικη ταινία ” Το Πολικό Εξπρές”.

Η υπόθεση της ταινίας:

Μια νύχτα Χριστουγέννων, ένα μικρό παιδί που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Αι-Βασίλη ξυπνά από τον θόρυβο ενός σταματημένου έξω από το σπίτι του επιβλητικού τρένου. Θα επιβιβαστεί σ’ αυτό με άλλα παιδιά για ένα ταξίδι στον Βόρειο Πόλο, όπου θα συναντήσουν τον Άγιο των Χριστουγέννων αυτοπροσώπως.

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει χριστουγεννιάτικο εργαστήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου μικροί και μεγάλοι θα μεταμορφωθούν σε ξωτικά, ταράνδους, Αι-Βασίληδες και θα δημιουργήσουν μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια με πρώτη ύλη το χαρτί.

Για παιδιά 6+

Για περισσότερες πληροφορίες και  κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 3418070, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

210 3418051

Χριστουγεννιάτικα παιδικά εργαστήρια στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (15 – 16/ 12)

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 10:00 – 12:00 θα πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.Οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, με αφετηρία βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες και άλλα επιλεγμένα αντικείμενα από τις Συλλογές του Μουσείου, τα οποία εικονογραφούν διαφορετικά επεισόδια από την αφήγηση της Γέννησης.

Για παιδιά 5+

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132139507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00-15:00).

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22

Χριστούγεννα στο Κέντρο της Γης (16/12)

Κάτι διαφορετικό σε περιμένει αυτή την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 στο “Κέντρο της Γης”. Από τις 11.30 μέχρι τις 13.30, η παιδαγωγική ομάδα μας προσκαλεί να φέρουμε χαμόγελο και φαντασία για να ζήσουμε όλη την ξωτικομαγεία! Μεταμόρφωσε ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά σε πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Παράλληλα, εθελοντές και εθελόντριες μαγειρεύουν στην εορταστική “Συλλογική μας Κουζίνα”. Ο σεφ σας περιμένει να μαγειρέψετε κολοκυθόσουπα και Χριστουγεννιάτικες σαλάτες!

Στο βιολογικό λαχανόκηπο του Κέντρου της Γης θα μπορέσουμε μαζί να ξεβοτανίσουμε και να σπείρουμε μαρούλια, πατζάρια και λάχανα για να τα προσφέρουμε σαν χριστουγεννιάτικο δώρο στην φύση.

Τέλος, φέρε μαζί το στολίδι σου για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του “Κέντρου της Γης” που θα σε περιμένει στην είσοδο! Ένα δώρο από την Οργάνωση Γη περιμένει ένα τυχερό! Μπαίνοντας μη ξεχάσεις να γράψεις το όνομα σου!

Για παιδιά 4+

“Γράμματα πάνε κι έρχονται από το Βόρειο Πόλο”, μια χριστουγεννιάτικη παράσταση στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής (16/12)


Η ομάδα «Φτου και Βγαίνω» παρουσιάζει  την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11:30  στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής μια θεατρική αφήγηση τριών τρυφερών ιστοριώνπου μπλέκονται μεταξύ τους και πραγματεύονται την έννοια του δώρου,της προσφοράς και της αληθινής φιλίας. Η παράσταση πλαισιώνεται από εικαστικό εργαστήρι όπου τα παιδιά θα φτιάξουν, στολίζοντας με πήλινα στοιχεία,τη δικιά τους χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Για παιδιά 4+

→ Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

→ Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:τηλ.: 210-3318491/2 και email: kmnk@otenet.gr

Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής

Μελιδώνη 4-6, Κεραμεικός,

210-3318491-5