Νεογέννητα δίδυμα μας διδάσκουν τι σημαίνει να δίνεις μάχη – Ένα σπουδαίο μάθημα ζωής

Η πιο αισιόδοξη ανάρτηση που μας δίνει κουράγιο και στέλνει δυνατά το μήνυμα να μην το βάλουμε κάτω λόγω κορονοϊού είναι αυτή του Ιωάννη Πλεξίδα που θέλησε να μοιραστεί την μάχη που έδωσαν τα νεογέννητα διδυμάκια του έχοντας γεννηθεί πρόωρα.

Ο μπαμπάς περιγράφει πώς τα διδυμάκια έδωσαν κυριολεκτικά μάχη για να κερδίσουν τη ζωή τους, δεν το έβαλαν ποτέ κάτω και εν τέλει κέρδισαν. Η ανάρτηση συνοδεύεται από την συγκλονιστική φωτογραφία της πρώτης συνάντησης των διδύμων μετά από 5 μήνες νοσηλείας σε διαφορετικές ΜΕΘ της χώρας. Το αγόρι παρέμεινε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Ν. Λάρισας, ενώ το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα αυτού του μπαμπά είναι ό,τι πιο συγκινητικό και αληθινό διαβάσαμε σήμερα.

Το μήνυμα αυτού του μπαμπά που αξίζει να διαβάσουμε όλοι μας

Δίνουμε καθημερινά μάχη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε για αρκετό καιρό απ’ ό,τι φαίνεται. Γι’ αυτό και επέλεξα να ανεβάσω τη φώτο με τα δίδυμά μας. Γεννήθηκαν πρόωρα. Την τρίτη μέρα μετά τη γέννησή τους χωρίστηκαν. Το αγόρι παρέμεινε στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Ν. Λάρισας, ενώ το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, στη Θεσ/νικη, καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό στη Λάρισα.

Έδωσαν μάχες, αγωνίστηκαν, γνώρισαν ήττες και νίκες και μαζί μ’ αυτά η μητέρα τους κι εγώ (Καθημερινά φεύγαμε από Τρίκαλα και ταξιδεύαμε Λάρισα-Θεσ/νικη-Λάρισα για να δώσουμε μητρικό γάλα και να τα δούμε). Ψυχολογικά, σωματικά, οικονομικά γίναμε ράκη.

Όμως παίρναμε δύναμη από τους μικρούς αγωνιστές της ζωής. Πέντε μήνες μετά, και αφού πήγαν όλα καλά, συναντήθηκαν και πάλι. Το πρώτο που έκαναν ήταν να αγγίξει το ένα το άλλο.

Ανέβασα τη φώτο επειδή αυτές οι ψυχές μου δίδαξαν τι σημαίνει να δίνεις μία μάχη. Ας τα αφήσουμε όλα πίσω μας.

Ας δώσουμε όλοι τη μάχη. Ας βγούμε νικητές για εμάς και για τους άλλους, τους δικούς μας άλλους και τους ξένους άλλους.

Αυτό έχει σημασία τώρα. Τίποτα άλλο. Αφού περάσουν όλα και αφού σώσουμε/σωθούμε όσο περισσότερους/οι γίνεται, θα έχουμε χρόνο για τα μικρά και τα ασήμαντα. Τώρα προέχει ο αγώνας για τη ζωή. Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι

Αυτό είναι το post του μπαμπά

Δίνουμε καθημερινά μάχη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε για αρκετό καιρό απ' ό,τι φαίνεται. Γι' αυτό και επέλεξα να…

Gepostet von Ιωάννης Πλεξίδας am Mittwoch, 18. März 2020