Παχύσαρκος μαθητής έχασε 52 κιλά όταν ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο με τα πόδια!

Η παιδική και εφηβική παχυσαρκία είναι ένα μείζον θέμα για τη σημερινή κοινωνία. Με τα Ελληνόπουλα τα τελευταία χρόνια να κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις των λιστών με τα πιο παχύσαρκα παιδιά, σίγουρα δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Πολλές φορές τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το βάρους τους γίνονται περίγελος στο σχολείο και τις παρέες τους και ενδεχομένως πέφτουν θύματα έντονου bullying.

Τα παιδιά που μάχονται για να χάσουν τα παραπανήσια κιλά τους μας χρειάζονται δίπλα τους σε αυτή την προσπάθειά. Να τους εξηγήσουμε τι πρέπει να κάνουν και γίατι,να τα βοηθήσουμε και ίσως – μερικές φορές – να τα πιέσουμε λίγο παραπάνω για να μην ξεχνούν τον στόχο τους.

***Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριό μας για να μάθετε τα πάντα γύρω από την παιδική παχυσαρκία και το πώς αυτή επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών.

Εκείνα είναι, όμως, που στο τέλος θα αποφασίσουν το πώς θέλουν το σώμα τους να μοιάζει.

Ο Michael πριν χάσει τα κιλά

Ένας έφηβος από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε ότι δεν ήθελε πια να είναι δέσμιος του βάρους του και κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά του με έναν τρόπο τόσο απλό και συνάμα αποτελεσματικό που μοιάζει απίστευτος!

Ο Michael Watson (φωτογραφίες) προσπαθούσε πολλά χρόνια να μειώσει το βάρος του και να το διατηρήσει σε πιο υγιή επίπεδα. Ωστόσο, δεν κατάφερνε πολλά!

«Ήταν μια καταστροφή», είπε ο νεαρός σε συνέντευξή του. Το παιδί, που είναι μαθητής Λυκείου, δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά, ήταν διαρκώς κουρασμένος, λαχάνιαζε πάρα πολύ εύκολα και έφτασε μέχρι το σημείο να μην μπορεί να περπατήσει καλά, λόγω του αυξημένου βάρους του!

Όταν, όμως, ο μεγάλος αδερφός του Michael πήγε στο κολέγιο και κατάφερε να χάσει όλα τα περιττά κιλά του, αποτέλεσε για εκείνον έμπνευση. Το μικρό αγόρι αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του αδερφού και βρήκε σε εκείνον το κίνητρο που δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε να ανακαλύψει.

Ο έφηβος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μετά  από χρόνια δυστυχίας, λόγω του βάρους του, έχασε όλα τα περιττά κιλά του!

Πώς τα κατάφερε;

O Michael σήμερα

Αποφάσισε να τρώει πιο υγιεινά και έκανε σωστότερες διατροφικές επιλογές. Αυτό από μόνο του έκανε μια μεγάλη αλλαγή, αλλά ο Michael δεν σταμάτησε εκεί. Υιοθέτησε μία επιπλέον υγιεινή συνήθεια.

Αυτό που έκανε ήταν να… πηγαίνει στο σχολείο του και να γυρίζει από αυτό με τα πόδια κάθε μέρα! Τόσο απλό. Το νεαρό αγόρι δεν πτοούσε ούτε η βροχή ούτε το κρύο. Καθημερινά έκανε με τα πόδια το ίδιο δρομολογίο για να πετύχει το στόχο του.

Η εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή του

Συνέχισε το ίδιο μοτίβο για όλο το Γυμνάσιο και τα πρώτα χρόνια του Λυκείου και κατάφερε έτσι να χάσει 52 ολόκληρα κιλά!

Ο Michael, σήμερα, συνεχίζει την προσπάθειά του και στόχος του τώρα είναι να έχει χάσει όλα τα περιττά κιλά μέχρι την αποφοίτησή του!

Το μόνο που έχουμε να πούμε εμείς… είναι συγχαρητήρια!

Δείτε στο video την ιστορία του