Ένα πρωτότυπο παιχνίδι «χαράχτηκε» στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Μπορεί η σχολική χρονιά σχεδόν να τελείωσε, οι δράσεις, όμως, που ορισμένοι άξιοι και δραστήριοι Σύλλογοι Γονέων αναλαμβάνουν στα σχολεία της χώρας (και δη στα Δημοτικά) δεν σταματούν! Αφήνοντας σημαντικές παρακαταθήκες για τις επόμενες σχολικές χρονιές, κάποια δημόσια σχολεία δεν σταματούν να γίνονται όλο και καλύτερα, χάρη στην πρωτοβουλία απλών πολιτών-γονιών που έχουν διάθεση να προσφέρουν!

Έτσι, με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε για τη νέα παρέμβαση που έλαβε χώρα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα και πιο συγκεκριμένα στο προαύλιο και που σκοπό έχει να παίζουν όλα μαζί τα παιδιά στο διάλειμμα. Παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Στο προαύλιο μας, αν και μικρό, μπορούμε με μικρές παρεμβάσεις να κάνουμε το χρόνο που περνούν τα παιδιά σε αυτό πιο διασκεδαστικό και εποικοδομητικό. Στα πλαίσια αυτά σχεδιάσαμε μετά και από σχετική παρότρυνση της δασκάλας φυσικής αγωγής του σχολείου μας, δύο τερέν Four Square (Τέσσερα Τετράγωνα).

Το Four Square (Τέσσερα Τετράγωνα) είναι ένα εύκολο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, το οποίο δεν έχει απαιτήσεις μεγάλων χώρων, με κίνηση και μπάλα που αρέσει πολύ στα παιδιά, χωρίς να αποκλείονται παίκτες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην απογοητεύονται και να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τους για το παιχνίδι.

Άμεση προτεραιότητα μας, όσο αφορά το προαύλιο μας, είναι να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η αλλαγή του φθαρμένου αντιολισθητικό δαπέδου στην είσοδο του κτιρίου του σχολείου μας. Ο Σύλλογος μας έχει προχωρήσει σε σχετικές κινήσεις τόσο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου όσο και προς τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν αυτή η σημαντική για την ασφάλεια των παιδιών παρέμβαση.»