Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης» του Νοσοκομείου Νίκαιας – Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»

Εγκαινιάστηκε  η Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης» του Νοσοκομείου Νίκαιας – Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», στο πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο κτίριο «ΚΟΠΑΝΑΡΗ».

Η ανακαίνιση του κτιρίου ολοκληρώθηκε χάρη στη δωρεά ύψους 580.000 ευρώ του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης». Το νέο κτίριο αποτελεί έναν χώρο κατάλληλο για την ψυχιατρική φροντίδα των νεαρών ασθενών, παρέχοντας υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Περίθαλψης.

Η ψυχική υγεία εφήβων ύψιστης σημασίας

Θα στεγάσει την ψυχιατρική κλινική Εφήβων 14-18 ετών, δυναμικότητας 15 κλινών, έχοντας εξασφαλίσει τη στελέχωση από διεπιστημονική ομάδα παιδοψυχιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών και εργοθεραπευτών. Ακόμη, θα λειτουργούν Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Στην ομιλία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε:

« Θα αποτελέσει μια πρότυπη δομή που θα βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειες τους, που θα παρέχει στους εφήβους, εντατική φροντίδα, θεραπεία και καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν ότι τους προβληματίζει. Δεν είναι απλά ότι έχει εξαιρετικούς χώρους νοσηλείας, έχει και εξαιρετικούς κοινόχρηστους χώρους για ομαδική δραστηριότητα και κοινωνικοποίηση των παιδιών, ενώ παράλληλα βρίσκεται μέσα σε ένα χώρο με υπέροχα δέντρα. Αυτό που σήμερα ονομάζουμε θεραπευτικούς κήπους.

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τα παιδιά, τους γονείς και την ψυχική υγεία

Να προσθέσω επίσης για το Nοσοκομείο, ότι λειτούργησε πολύ καλά στην πανδημία κι έχει προσωπικό, κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς και λοιπό προσωπικό που το αγαπάνε.

Επιπρόσθετα, για τη στήριξη των ανθρώπων στην περιοχή, λειτουργεί εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα ενισχυθούν με ιατρούς ειδικοτήτων για ραντεβού, σε εβδομαδιαία βάση και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η αναβάθμιση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω το ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” και την 2η Δ.Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ για την απρόσκοπτη προσπάθεια και συμβολή τους. Από πλευράς του Υπουργείου, φυσικά στηρίζουμε το νοσοκομείο στην Δυτική Αττική. Το Νοσοκομείο αποκτά ξανά ουσιαστικό ρόλο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Στην ομιλία της η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ανέφερε:

«Εκ μέρους του Πρωθυπουργού, των εργαζομένων στο ΕΣΥ και όλων των συμπολιτών μας, ευχαριστώ θερμά το Ίδρυμα Αγγελικούση και την Πρόεδρό του κυρία Μαρία Αγγελικούση, καθώς και τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, που είναι σήμερα μαζί μας, για τη δωρεά ύψους 580.000 ευρώ για τη δημιουργία αυτής της Κλινικής. Μίας κλινικής με καθοριστική σημασία για τους εφήβους όλης της Αττικής, καθώς ιδιαίτερα κατά την διάρκεια, ιδιαίτερα της πανδημίας, αλλά και μετά, η ανάγκη για παιδοψυχιατρικές κλίνες στην χώρα μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη.

Με την λειτουργία της νέας Κλινικής, οι έφηβοί μας θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται και στην Αγία Βαρβάρα και παράλληλα θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αττικής.

Η Κλινική θα εποπτεύεται επιστημονικά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και θα στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα παιδοψυχιάτρων, καθώς και νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών και εργοθεραπευτών. Τέλος, θα προκηρυχθούν άμεσα δυο θέσεις παιδοψυχιάτρων».

Διαβάστε επίσης:

Το νέο trailer του «Φως στο τούνελ» “δείχνει” ότι έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Πάτρας

Σε ύφεση η φωτιά στον Βοτανικό – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 12χρονος

Συναγερμός για αρπαγή βρέφους στα Κρέστενα Ηλείας