Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Facebook, Twitter, Instagram... Ποιο είναι χειρότερο για την ψυχική υγεία των εφήβων;

Facebook, Twitter, Instagram... Ποιο είναι χειρότερο για την ψυχική υγεία των εφήβων;

Νέα έκθεση της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, που βασίστηκε σε δειγματοληπτική έρευνα μεταξύ 1.479 νέων ηλικίας 14 έως 24 ετών, διαπίστωσε ότι το Instagram κατέχει τη χειρότερη βαθμολογία ανάμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσον αφορά τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νέων.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους νέους να αξιολογήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν περισσότερο, σχετικά με το ποια από αυτά έχουν τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία τους, προκαλώντας περισσότερο άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, εκφοβισμό, προβλήματα σωματικής εικόνας κ.ά.

Αφού αξιολόγησαν κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με βάση 14 κριτήρια, ανέδειξαν το YouTube ως εκείνο με τη θετικότερη επίπτωση στην ψυχική υγεία τους. Ακολουθεί το Twitter, το Facebook, το Snapchat και τελευταίο το Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 90% των νέων -μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα- είναι χρήστες των social media. Η έκθεση προειδοποιεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας. Μάλιστα, η επικεφαλής της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας επεσήμανε ότι «είναι ενδιαφέρον ότι το Instagram και το Snapchat θεωρούνται τα χειρότερα για την ψυχική υγεία και ευεξία, καθώς και οι δύο πλατφόρμες δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα, πράγμα που φαίνεται ότι ενισχύει τα αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους στους νέους».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.