Είδαμε και σας προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας της Κάρμεν Ρουγγέρη μας γέμισε αισιοδοξία και αγάπη!

Λένε, ότι ένας καλός πρώτος δάσκαλος μπορεί να κάνει τον μικρό μαθητή να αγαπήσει για πάντα το σχολείο. Αν θέλετε το παιδί σας να αγαπήσει το θέατρο, πηγαίνετε το από νωρίς σε μια παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ομολογώ, ότι στην διαδρομή ήμουν αρκετά επιφυλακτικη. Παρακολουθω την κ. Ρουγγέρη κοντά 10 χρόνια τώρα. Πόσο καλές μπορεί να παραμένουν οι παραστάσεις της; Δεν θα είναι πλέον παρωχημένες; -σκεφτομουν. Επιπλέον, ο Μικρός Πρίγκιπας είναι πολύ δύσκολο βιβλίο για μικρά παιδιά, όσο κι αν φαίνεται απλοϊκό. Θα καταλάβαινε η κόρη μου που σε έναν μήνα κλείνει τα 6;

Στα πρώτα 5 λεπτά της παράστασης, όμως, είχα κιόλας αλλάξει γνώμη. Είχαμε ήδη μαγευτεί. Φαίνεται πως η Χριστίνα Κουλουμπη, η κόρη της, που παίζει, σχεδιάζει κοστούμια και σκηνικά και σκηνοθετεί μαζί της, παίρνει επάξια τη σκυτάλη και ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τη “σχολή” που ιδρυσε η μητέρα της, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σημερινών μικρών θεατών. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο για τις επόμενες γενιές θεατρόφιλων.

Μια παράσταση γλυκιά σαν μελομακάρονο!

Με σεβασμό στο κείμενο του Σαιντ Εξυπερύ, η ιστορία κυλά σα νερό και τα σημαντικά μηνύματα μεταφερονται ατόφια, καθαρά, με όλη τους την ουσία. Η σκηνοθεσία είναι ζωηρή, γεμάτη ενέργεια, ούτε στιγμή δεν βαρεθήκαμε! Ακόμα και τα μουσικά κομμάτια είναι τόσο εκτενή όσο χρειάζονται -και τι ωραία μουσική από τον Στέφανο Κορκολη!

Η σκηνή του μικρου Πρίγκιπα με την αλεπού (την οποία υποδύεται η ίδια η Χριστίνα Κουλουμπη) είναι καθηλωτικη. Η κόρη μου είχε ανασηκωθεί από το κάθισμα, είχε “μπει” μέσα στο έργο.

Φεύγοντας είχε “γεμίσει” τόσο πολύ από εικόνες, συναισθήματα και ιδέες που δυσκολευόταν να βρει τις λέξεις να τα περιγράψει. Όταν τη ρώτησα τι σου άρεσε μου είπε “Τα πάντα”. Και κούνησε το κεφάλι της, συμφωνώντας και εκείνη με τα λόγια της. “Τα πάντα” είπε ξάνα. Και από όσα είπε ο μικρός Πρίγκιπας τι σου έμεινε περισσότερο; -την δοκίμασα. “Ότι η καρδιά βλέπει καλύτερα από τα μάτια”… Με εξέπληξε το ότι ένα τόσο μικρό παιδί είχε κρατήσει την πεμπτουσία του κειμένου.

Μια γλύκα μας άφησε στο τέλος η παράσταση. Μια γλυκιά ικανοποίηση, σα να φάγαμε 1 κιλό μελομακάρονα με αρνητικές θερμίδες! Να το δείτε!

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Είδαμε με τα παιδιά και σας προτείνουμε: “Το Αγόρι στο Θεωρείο” στο Μικρό Εθνικό

Είδαμε: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» – Μια παράσταση-εμπειρία για την αναπηρία εκ των έσω

Είδαμε: “Μια Γιορτή στου Νουριάν” –  Η θρυλική παιδική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε