Είδαμε: Ο “Εγωιστής Γίγαντας” στο θέατρο Πειραιώς 131 μεταφέρει στα παιδιά ένα πολύτιμο μήνυμα

Είδαμε: Ο "Εγωιστής Γίγαντας" στο θέατρο Πειραιώς 131 μεταφέρει στα παιδιά ένα πολύτιμο μήνυμα

Ποιός δεν αποζητά, όταν έχει αγαπήσει ένα βιβλίο, να το δει να ζωντανεύει στο σινεμα ή στη σκηνή; Έχοντας διαβασει αμέτρητες φορές στις κόρες μου το διήγημα “Ο Εγωιστής Γίγαντας” του Όσκαρ Ουάιλντ, η παρασταση της ομαδας Θέατρο του Παιδιού ήρθε σαν φυσική συνέχεια –“προφανώς θα πάμε, μαμά! Τι ρωτάς;” μου είπε χαρακτηριστικά η μικρή, όταν το πρότεινα.

Παρόλο που θυμόταν πολύ καλά την ιστορία, άρα η παράσταση θεωρητικά δεν έκρυβε εκπλήξεις, παρασύρθηκε αμέσως από το κέφι της ομάδας, τον γοητευτικά “τρομακτικό” γίγαντα, τον απολαυστικό κηπουρό του και οπωσδήποτε από τα εφέ, με τους καπνούς και τα χιόνια όταν στον κήπο ήρθε η βαρυχειμωνιά, με τη μορφή τριών δροσερών κοριτσιών.

Αυτό, όμως, που περισσότερο την ενθουσίασε, τόσο εκείνη όσο και όλα τα παιδιά που παρακολουθούσαν μαζί μας εκείνη την ημέρα, είναι η πολύ συχνή αλληλεπίδραση πού είχαν μαζί τους οι ηθοποιοί.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

Είναι τόση η ανάγκη των παιδιων να ακουστούν, να συμμετέχουν σε αυτό το συναρπαστικό πράγμα που λέγεται θέατρο, που υπερνικά κάθε αξίωση για ερμηνευτικά και σκηνοθετικά “μεγαλεία”.

Γιατί ωραία η Λυρική και το Εθνικό, αλλά τελικά, δεν αρκεί ένα μικρό παιδί απλά να λέμε ότι πηγαίνει στο θέατρο. Πρέπει και το θέατρο να πηγαίνει στο παιδί. Να γονατίζει στο ύψος του, να το κοιτά στα μάτια και να του μεταφέρει ατόφιο το μήνυμα.

Όταν δε το μήνυμα βγαίνει από τα γραπτά του Όσκαρ Ουάιλντ, όταν λέει στο παιδί “η αγάπη σου με κάνει καλύτερο άνθρωπο”, ακόμα καλύτερα!

Διαβάστε πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Είδαμε την “Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου” και πήραμε ένα υπέροχο μάθημα από τον Θωμά Μοσχόπουλο

Είδαμε με τα παιδιά και σας προτείνουμε: “Το Αγόρι στο Θεωρείο” στο Μικρό Εθνικό

Παιδικό θέατρο: Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος