Εικόνες ντροπής σε Νηπιαγωγείο: Μουχλιασμένοι τοίχοι, ρωγμές και σκουριασμένα καλοριφέρ (φωτό)

Εικόνες ντροπής σε Νηπιαγωγείο: Μουχλιασμένοι τοίχοι, ρωγμές και σκουριασμένα καλοριφέρ (φωτό)

Το περιστατικό με την κατάρρευση της ψευδοροφής της τάξης της ΣΤ2 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας έφερε για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων καθώς διαρκώς προκύπτουν ζητήματα που την θέτουν εν αμφιβόλω σε πολλές περιοχές της χώρας.

Γερασμένα και ακατάλληλα σχολεία

Είναι μάλιστα κοινό μυστικό στο Υπουργείο Παιδείας  ότι τα σχολικά κτίρια είναι “γερασμένα” καθώς  το 50%  έχουν παλαιότητα 50 και πλέον ετών, χτίστηκαν δηλαδή τη δεκαετία του 60 και ή, στην καλύτερη, στις αρχές της δεκαετίας του 70!

Ενδεικτικά είναι και τα όσα προέκυψαν στις σχολικές μονάδες μετά τους ισχυρούς σεισμούς σε Ελασσόνα, Σάμο και Αρκαλοχώρι με αρκετά σχολεία να κρίνονται κατεδαφιστέα.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) το βασικό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι η παλαιότητα πολλών σχολικών μονάδων και η πρόσθετη καταπόνησή τους από τους σεισμούς, γεγονός που θέτει ζητήματα τόσο όσον αφορά στην ασφάλεια και υγιεινή, όσο και στις συνθήκες εκπαίδευσης και διαμονής μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού.

Άθλιες συνθήκες στο Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο Περιβολίου στην Κέρκυρα

Εικόνες ντροπής σε Νηπιαγωγείο: Μουχλιασμένοι τοίχοι, ρωγμές και σκουριασμένα καλοριφέρ (φωτό)

Στον απόηχο των γεγονότων της Πυλαίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας οι άθλιες συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να παρακολουθούν καθημερινά τα μαθήματά τους, οι λιλιπούτειοι μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου Περιβολίου στην Κέρκυρα.

Πρόκειται για ένα κτίριο που λόγω παλαιότητας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομών και εντούτοις οι αρμόδιοι κωφεύουν και δεν δείχνουν διάθεση να προσφέρουν στα παιδιά τα αυτονόητα.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το σχολικό κτίριο

Όσο η μούχλα επεκτείνεται, οι τοίχοι σαπίζουν και σε συνδυασμό με την παλαιότητα του κτιρίου, η πτώση σοβάδων είναι απόφευκτη.

Οι εικόνες ντροπής αποκαλύφθηκαν όταν γονέας παιδιού κοινοποίησε τις φωτογραφίες στη σελίδα του Δήμου στο facebook όπου καλούνται οι δημότες να αναδείξουν τα προβλήματα που εντοπίζουν στη καθημερινότητά τους.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο μπαμπάς στην ανάρτησή του “Όχι δεν είναι σοφρωνιστικό Ίδρυμα! Είναι το κτήριο που συστεγάζεται ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο Περιβολίου!”.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση γιατί τα όσα αποτυπώνει ο φακός είναι επιεικώς απαράδεκτα.

Η μούχλα, η υγρασία και οι κακοτεχνίες είναι δυνητικές παγίδες θανάτου για τα παιδιά και η ύπαρξή τους καθιστά την παραμονή των μικρών μαθητών εντός της αίθουσας αλλά και στο προαύλιο άκρως επικίνδυνη για την υγεία τους.

Διαβάστε επίσης:

“Ήταν ένας αθώος γίγαντας. Έδωσε ζωή σε 7 ανθρώπους”: Ραγίζει καρδιές η μαμά του 16χρονου Ντίνου

Η μαμά της Καρολάιν άλλαξε στάση απέναντι στους γονείς του Μπάμπη – Η αποκάλυψη για τα παιδικά χρόνια του δράστη

Συγκλονιστική ιστορία: Μωρό 6 μηνών έχασε και τους δύο γονείς του μέσα σε δύο μήνες