Είναι επίσημο! Πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2022-23;

Δεύτερη μέρα self test στα σχολεία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε μαθητές - Τα σημερινά ποσοστά

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ξεκίνησε. Οι μαθητές Λυκείου δίνουν ήδη τις προαγωγικές και απολύτηριες εξετάσεις, αύριο ξεκινούν οι εξετάσεις για τους μαθητές Γυμνασίου ενώ μια ανάσα μας χωρίζει απο τις Πανελλήνιες 2022.

Με σημερινές του δηλωσεις στην ΕΡΤ, ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης προανήγγειλε πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2022-23.

Από 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

«Το πετύχαμε την περσινή χρονιά, θα το πετύχουμε και φέτος», σημείωσε ο κ. Κόπτσης, υπογραμμίζοντας πως η έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, ώστε να ξεκινά απρόσκοπτα η σχολική χρονιά, θα πρέπει να καθιερωθεί και να περάσει μια άλλη κουλτούρα διαχείρισης του χρόνου και όλων των ενεργειών από εδώ και πέρα.

Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Παράλληλα, όπως είπε ο ίδιος η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου  ότι η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει ημέρα Κυριακή, η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων αναμένεται να μετατεθεί για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση: Ο 16 μηνών Πολυχρόνης έχει κυανωτική καρδιοπάθεια και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα

Η Μαριλένα με σύνδρομο Οκαμότο έτρεξε σε αγώνα δρόμου και παρέδωσε μαθήματα δύναμης

Αυτά είναι τα Νο1 βρεφικά δημητριακά για τη σωστή διατροφή του μωρού σας!