Είναι ωραίο τελειώνοντας το Λύκειο να ξέρεις ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου

Σε μια εποχή που η αβεβαιότητα περιβάλλει κάθε μας απόφαση, σε μία νέα σεζόν που ξεκινά με αμφίθυμους οιωνούς, έπειτα από ένα εξάμηνο που έφερε τις ζωές των περισσότερων (και δη των παιδιών μας) άνω-κάτω, δεν υπάρχει τίποτα που να σε γεμίζει αισιοδοξία, ασφάλεια και πίστη για το μέλλον περισσότερο, από ένα νέο βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά στο να κατακτήσεις το όνειρό σου.

Στην περίπτωση των σημερινών απόφοιτων Λυκείου, τους οποίους η πανδημία βρήκε σε μία κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, η ανάγκη να νιώσουν σιγουριά για το ακαδημαϊκό τους μέλλον γίνεται φέτος εντονότερη από ποτέ. Έχοντας διαπιστώσει, με τα ίδια τους τα μάτια πια, τι μπορεί να συμβεί στον κόσμο από τη μία στιγμή στην άλλη, έχοντας μάθει να λειτουργούν με κανόνες πρωτόγνωρους, με πίστη στην επιστήμη και με επίμονη την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων, οι σημερινοί 18χρονοι ξέρουν πλέον πολύ καλά πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή εκπαίδευση, μα κυρίως αυτή που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους και στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τα χρόνια τους να πάνε χαμένα…

Είναι ωραίο τελειώνοντας το Λύκειο, να ξέρεις ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου και, μέσα στο θολό τοπίο μιας διάχυτης ανασφάλειας, να μπορείς να ξεχωρίζεις τον δικό σου φάρο, το δικό σου όραμα που θα σε οδηγήσει ακόμα και στον πιο μακρινό σου στόχο. Τη δυνατότητα αυτή δίνει στα νέα παιδιά το Deree – The American College of Greece, με μια σειρά από εξαιρετικά προπτυχιακά προγράμματα, αλλά και 8 επίκαιρους τίτλους Master.

Οι τίτλοι σπουδών του Deree – The American College of Greece είναι αναγνωρισμένοι από τον New England Commission of Higher Education (NECHE), τον αρχαιότερο και σημαντικότερο οργανισμό πιστοποίησης στις ΗΠΑ που, μεταξύ άλλων πιστοποιεί το Harvard, το Yale, το MIT και δεκάδες άλλα πανεπιστήμια. Αυτό δίνει το τρομερό πλεονέκτημα στους σπουδαστές του να βρεθούν, εφόσον το επιθυμούν, για περαιτέρω σπουδές σε κάποια από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Από εκεί και πέρα, ο ουρανός είναι το μοναδικό όριο!

Προγράμματα σπουδών με επαγγελματικό μέλλον

Τα ακαδημαϊκά προγράμματα του Deree χωρίζονται σε τρεις σχολές: το School of Business and Economics (Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης), Frances Rich School of Fine and Performing Arts (Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών Frances Rich) και το School of Liberal Arts and Sciences (Σχολή Ελευθέριων Τεχνών και Επιστημών).

Στο πλαίσιο αυτών δίνονται και ποικίλες υποτροφίες, φέτος με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στους πληγέντες της πανδημίας (δείτε περισσότερα εδώ).

Οι κατευθύνσεις που επιλέγουν οι φοιτητές του Deree είναι αυτές που θα τους δώσουν τα καλύτερα εφόδια για το επαγγελματικό τους μέλλον:

Psychology – Ψυχολογία
Management – Διοίκηση Επιχειρήσεων
Communication – Επικοινωνία
Marketing
Information Technology – Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων
International Tourism & Hospitality Management – Διεθνής Τουρισμός και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας
International Business – Διεθνής επιχειρηματικότητα
Shipping Management – Ναυτιλιακά
Finance – Χρηματοοικονομικά
English – Αγγλική Φιλολογία

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοί του Deree είναι από τους πιο περιζήτητους στην αγορά εργασίας: 59.000 μέλη αποφοίτων σε όλο τον κόσμο, απασχολούνται αυτή τη στιγμή σε περισσότερο από το 71% των 100 ισχυρότερων brands παγκοσμίως.

Τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από αποφοίτους άλλων πανεπιστημίων; Το γεγονός ότι ακαδημαϊκά είναι πλήρως εφοδιασμένοι όχι μόνο με γνώσεις αλλά και τα απαραίτητα soft skills που είναι απαραίτητα στη σημερινή αγορά εργασίας.

Εξάλλου, η διασύνδεση του Deree με την αγορά εργασίας, και πιο συγκεκριμένα η συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό τούς δίνει ένα σοβαρό προβάδισμα, αφού οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους σε αυτές, η οποία πολύ συχνά οδηγεί σε πρόσληψη. Περισσότεροι από τους μισούς σπουδαστές του Deree ήδη εργάζονται μέσα σε 6 μήνες από την αποφοίτησή τους.

Διεξαγωγή μαθημάτων… όπως πρέπει να γίνεται σε καιρούς πανδημίας

Δεν χρειάστηκε να έρθει η πανδημία του κορωνοϊού για να διαθέσει το Deree στους σπουδαστές του την δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Από τον Μάρτιο μετέφερε όλα του τα μαθήματα οnline έχοντας εκπαιδεύσει, κατά τα προηγούμενα έτη, 84 καθηγητές στη διαδικτυακή διδασκαλία.

Επιπλέον, το Κολλέγιο τηρεί πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης για την κοινωνική απόσταση. Αυτό σημαίνει, ότι οι αίθουσες διδασκαλίας θα μπορούν να φιλοξενήσουν το ανώτερο μέχρι 12 φοιτητές ή μαθητές.

Για τη δε διδασκαλία θα χρησιμοποιηθούν τρεις μέθοδοι:

  • εκ του σύνεγγυς διδασκαλία για μικρά τμήματα και εργαστήρια,
  • online σύγχρονη διδασκαλία για μεγαλύτερες τάξεις
  • μεικτό μοντέλο για άλλες τάξειςΓια να συμβάλει στη μετάβαση, το Κολλέγιο:
  • έχει ξεκινήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεχνολογικής εκπαίδευσης για καθηγητές
  • ετοίμασε οδηγούς για τους φοιτητές σχετικά με το πώς να αξιοποιήσουν τη διαδικτυακή σύγχρονη (synchronous) διδασκαλία ώστε να διασφαλιστεί το μέγιστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.Προσφέρει ψυχολογική βοήθεια στους φοιτητές μέσω Skype και peer-to-peer διδασκαλία μέσω zoom.

Η νέα ακαδημαϊκή περίοδος για το Deree – The American College of Greece ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου.

Μάθετε περισσότερα για το Deree στο www.acg.edu.

Πληροφορίες για τα δίδακτρα θα βρείτε εδώ.