«Είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου» της είπε λίγο αφότου του «άστραψε» χαστούκι στο πρόσωπο

«Είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου» της είπε λίγο αφότου του έσκασε χαστούκι στο πρόσωπο

«”Μαμά είσαι η καλύτερη μαμά του κόσμου! Σ’αγαπώ τόσο πολύ!”, της είπε και χώθηκε στην αγκαλιά της. Λίγη ώρα μετά της τραγουδούσε το “Της μανούλας η αγκαλιά, είναι η πιο ζεστή φωλιά” και την έσφιγγε ακόμα πιο έντονα.

Είχαν περάσει λίγες ώρες μόνο από τη στιγμή που του έσκασε χαστούκι, για να τον διδάξει ότι δεν επιτρέπεται να χτυπιέται με τον αδερφό του. Τον τράβηξε, τον ταρακούνησε, ανέβασε τα ντεσιμπέλ στο Θεό και του άστραψε και μια στο 8χρονο πρόσωπό του. “Σε αυτό το σπίτι απαγορεύεται το ξύλο!”

Πριν μερικά χρόνια διαφωνούσα έντονα με το δικό μου παιδί. “Σ’αγαπάω τόσο πολύ!”, “Εγώ μαμά σε αγαπάω πιο πολύ!”. Τα ” Όχι ΕΓΩ πιο πολύ!” είχαν πάρει φωτιά στην αναμέτρηση και φυσικά θα κέρδιζε με διαφορά το δικό μου “εγώ”, με το πιο ισχυρό μου όπλο: “ Οι μαμάδες αγαπάνε τα παιδάκια τους πιο πολύ από τον εαυτό τους!”. “Όχι μαμάκα! Τα παιδάκια αγαπάνε τις μαμάδες τους πιο πολύ από τον εαυτό τους! Οι μαμάδες μουτρώνετε. Τιμωρείτε. Θυμώνετε τόσο, που μας στερείτε ακόμα και την αγκαλιά ή το φιλί. Μας λέτε ότι δε μας αγαπάτε, όταν δεν είμαστε και τόσο καλά παιδιά. Εμείς όμως ξεχνάμε. Συγχωρούμε γρήγορα. Δε σας τιμωρούμε”. Και κάπως έτσι, το παιδί μου νίκησε τη μάχη των “Εγώ σ’αγαπώ πιο πολύ”…

Διανύοντας την εφηβεία, τα ίδια αγαπησιάρικα παιδιά μας, μας ζητάνε χρόνο. Κάνουν μούτρα. Στερούν αγκαλιές. Κι όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο πολύ υιοθετούν συμπεριφορές μας και μας επιβεβαιώνουν, ότι η πιο ανιδιοτελής αγάπη, παραμένει σε εκείνες τις νηπιακές ηλικίες ή εκείνες του δημοτικού.

Πολλές από εμάς τις μαμάδες θα ουρλιάζουμε, θα μουτρώνουμε, θα τιμωρούμε, θα χτυπάμε, ενώ ταυτόχρονα θα ισχυριζόμαστε, πως η αγάπη της μάνας είναι η μεγαλύτερη όλων.

Όχι.

Τα παιδιά αγαπάνε πιο βαθιά και πιο ειλικρινά τη μαμά τους. Γιατί συγχωρούν και τις πιο παραβατικές συμπεριφορές της.

Μέχρι να μεγαλώσουν κι αυτά και η καθεμιά μας να εισπράξει την αγάπη, που στ’ αλήθεια κέρδισε»

Πηγή: Free Mind

Διαβάστε επίσης:

«Βίωσα τη μαιευτική βία»: Μία μαμά που έζησε τραυματικό τοκετό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα

“Τα παιδιά, όταν είναι μικρά μας αγαπάνε, όταν μεγαλώνουν μας κρίνουν και καμιά φορά μας συγχωρούν”

Προοδεύουμε, εξελισσόμαστε, προχωράμε, μαθαίνουμε… με ταχύτητες μεγάλες