Έκκληση από πολύτεκνες οικογένειες: “Θέλουμε tablet και laptop για την τηλεκπαίδευση των παιδιών μας”

Η τηλεκπαίδευση είναι η νέα σχολική πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

Η υποχρεωτική παρακολούθηση των online μαθημάτων μένει δυστυχώς κενό γράμμα για πολλές τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καθώς δεν διαθέτουν φορητές συσκευές (tablet και laptop) για τα 3 ή περισσότερα παιδιά τους με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη λύση των τηλεφώνων και τα παιδιά να προσηλώνονται με τις ώρες στις μικρές οθόνες των smartphone που δεν διευκολύνουν σε καμία περίπτωση την κατάσταση.

Σε μια πολύτεκνη οικογένεια, η οποία έχει τουλάχιστον 4 παιδιά, απαιτούνται 5 Η/Υ, (τέσσερις για τα παιδιά και ένας για τους γονείς που τηλεργάζονται και σε συνδυασμό με τις ανάγκες σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις καθιστούν πολύ δύσκολες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση.

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να έχει εξασφαλίσει 91.613 tablet και laptop που θα δοθούν στα σχολεία και θα διανεμηθούν στους μαθητές προκειμένου κανείς να μην αποκλειστεί από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εντούτοις μέχρι σήμερα ελάχιστα σχολεία τα έχουν παραλάβει, δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί στους μαθητές και φυσικά η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης έχει ήδη ξεκινήσει.

Έκκληση για tablet και laptop απευθύνει ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυτέκνων Άγιος Νεκτάριος

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυτέκνων Άγιος Νεκτάριος απευθύνει έκκληση για να συγκεντρωθούν laptop και tablet για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των οικογενειών που βοηθούν.

Πού μπορείτε να επικοινωνήσετε για να προσφέρετε συσκευή:


Μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του συλλόγου

2294111566 ή στο κινητό  6975688814

Ειρήνη Κακουλίδου

Δαβάκη Πίνδου 24, 190009, Ραφήνα