Έκκληση για αιμοπετάλια για τον μικρό Παναγιώτη που νοσηλεύεται στην Ογκολογική μονάδα παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Έκκληση για αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Γιαννόπουλου που νοσηλεύεται στην Ογκολογική μονάδα παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Η ανάρτηση της οικογένειας του μικρού

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Αίμα μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο , Αιμοπετάλια μπορούν να δοθούν ΜΟΝΟ στην αιμοδοσία παίδων Αγλαΐα Κυριακού (2107785105).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Διαβάστε επίσης:

Θεσ/νικη: Τρύπα σε προαύλιο Δημοτικού «κατάπιε» φορτηγό του Δήμου- «Στην αυλή παίζουν όλα τα παιδιά. Γλίτωσαν από θαύμα»

Διεθνής Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή: Δείτε πού θα κάνετε, ενήλικες και παιδιά, δωρεάν ΩΡΛ εξέταση

Τέμπη: “‘Εσβησε” στο μοιραίο τρένο και ο 22χρονος ποδοσφαιριστής Ιορδάνης Αδαμάκης

Τέμπη: Αγωνία για την 32χρονη μητέρα 2χρονου που ταξίδευε στα μπροστινά βαγόνια