Θεσ/νικη: Τρύπα σε προαύλιο Δημοτικού «κατάπιε» φορτηγό του Δήμου- «Στην αυλή παίζουν όλα τα παιδιά. Γλίτωσαν από θαύμα»

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη που ευτυχώς δεν οδήγησε σε τραγωδία.

Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο στην Πυλαία: Φορτηγό του δήμου έπεσε μέσα σε μεγάλη τρύπα που άνοιξε στην αυλή

Εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, μεγάλο φορτηγό του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη μπήκε μέσα στο προαύλιο για να κάνει εργασίες. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν γονείς, το έδαφος στο προαύλιο του σχολείου υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσουν σε μια μεγάλη τρύπα, οι ρόδες του φορτηγού όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του 1077statusfm.gr.

Χρειάστηκε η επέμβαση άλλου οχήματος για να απομακρυνθεί το φορτηγό. Στη συνέχεια με κώνους αποκλείστηκε το σημείο της αυλής.

Kλειστό σήμερα το σχολείο – «Στην αυλή παίζουν όλα τα παιδιά. Γλίτωσαν από θαύμα»

Σήμερα το σχολείο δεν λειτούργησε μετά από απόφαση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, όπως αναφέρουν οι γονείς, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης. «Από θαύμα δεν είχαμε πιο σοβαρό ατύχημα. Σε αυτή την αυλή παίζουν όλα τα παιδιά του σχολείου», αναφέρουν.

Πάντως ερωτήματα προκαλεί τόσο η κατάσταση του εδάφους της αυλής η οποία όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι σαν μια λεπτή φλούδα, γεγονός που επισημαίνουν και οι γονείς.

Τα σχολικά κτίρια εκπέμπουν SOS

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς εν έτει 2023 πολλά σχολεία φιλοξενούνται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με αμφιβόλου αξιοπιστίας στατικότητα ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά πτώσης σοβάδων. 

Υπουργεία και αρμόδιες επιτροπές της Κτ.Υπ. σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να ελέγξουν όλα τα σχολικά κτίρια και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας ενώ σε δεύτερο χρόνο  αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων.

Σχολεία παλιά, σχολεία σε κοντέινερ, σχολεία χωρίς βασικές υποδομές και πρόχειρες λύσεις με “μπαλώματα”.

Διαβάστε επίσης:

“Ήταν πάρα πολύ δεμένες, φύγανε μαζί”: Συγκινεί η μητέρα ενός εκ των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα – (video)

Πύργος: 7χρονη φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 55χρονο σύντροφο της θείας

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι” στο Θέατρο Κάππα (5/3)

Σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Prolepsis και το GIVMED