Εκπαιδευτικοί στηρίζουν τον Νηπιαγωγό που κατηγορείται για παρενόχληση 4χρονου: Σταματήστε τον διασυρμό

Εκπαιδευτικοί στηρίζουν τον Νηπιαγωγό που κατηγορείται για παρενόχληση 4χρονου: Σταματήστε τον διασυρμό

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον διασυρμό του νηπιαγωγού που κατηγορείται για την παρενόχληση 4χρονου μαθητή.

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο νηπιαγωγός

Μάλιστα όπως αναφέρει και σε ανάρτησή του ο εκπαιδευτικός Γιώργος Χρόνης Εκπαιδευτικός

Αφέθηκε ελεύθερος ο νηπιαγωγός, που κατηγορούνταν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση μαθητή, αφού δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-ανακριτή, με την υποχρέωση να μη διαφύγει στο εξωτερικό και να μην εμφανιστεί στο νηπιαγωγείο που υπηρετούσε.

Το δεύτερο το ζήτησε ο ίδιος ο νηπιαγωγός ώστε να μη θεωρηθεί ότι επηρεάζει με την παρουσία του τις έρευνες. Ζήτησε επιπλέον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση να μην εργαστεί σε άλλο νηπιαγωγείο αλλά σε διοικητική θέση. Έγινε επίσης δεκτό αίτημά του να υπάρξει ψυχιατρική εξέταση των γονέων του μαθητή που τον κατήγγειλαν αλλά και να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνει ο μαθητής.

Κατέθεσαν υπέρ του συναδέλφισσες νηπιαγωγοί και γονείς μαθητών του με τους οποίους είχε συνεργαστεί μαζί τους σε προηγούμενο νηπιαγωγείο. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος του και την εργατικότητά του.”

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Εδώ και μέρες παρατηρούμε τη συκοφάντηση και τον διασυρμό ενός συναδέλφου μας που κατηγορείται χωρίς κανένα στοιχείο. Ως Σύλλογος όχι μόνο δεν υπερασπιστήκαμε κατά καιρούς αρνητικές συμπεριφορές αλλά και τις καταγγείλαμε.

Εδώ όμως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να «δικάζονται» και να «καταδικάζονται» άνθρωποι, να σπιλώνεται η αξιοπρέπεια των ίδιων και των οικογενειών τους με τόση ευκολία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η έκρυθμη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει τα ΜΜΕ έξω από το Νηπιαγωγείο με θύματα τα ίδια τα παιδιά και μάλιστα στο όνομα της υπεράσπισής τους.

Δυστυχώς η εποχή μας είναι εποχή γεμάτη από αντικοινωνικές συμπεριφορές όπου ευδοκιμούν κάθε είδους φαινόμενα κοινωνικής σήψης, ανάμεσα σ’ αυτά και ανθρωποφαγία, για λόγους πώλησης «ειδήσεων».

Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Τι είχε προηγηθεί

Ο μικρός, μετά την καταγγελία, εξετάστηκε ιατροδικαστικά στη μονάδα φροντίδας για την ασφάλεια των παιδιών στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έγινε και λήψη γενετικού υλικού από τις επίμαχες περιοχές, ενώ παραδόθηκε και το εσώρουχο που φορούσε όταν ο νηπιαγωγός φέρεται να τον κακοποίησε σεξουαλικά.

«Αυτός είναι στη φύλαξη. Από την αρχή του χρόνου εκεί ήταν… Επειδή δυο μέρες τώρα η δασκάλα του (σ.σ. του 4χρονου) έλειπε, τα κράτησε αυτός… Εγώ πήγα κατευθείαν (σ.σ. στις Αρχές). Πήρα το ”Χαμόγελο του παιδιού”, τους λέω ”πώς να κινηθώ;”, μου λέει ”πήγαινε κατευθείαν, κάνε καταγγελία στο τμήμα κι αν μπορείς να κάνεις και καταγγελία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση”. Έκανα τις διαδικασίες, πήγαμε στο τμήμα… Πήγαν την Παρασκευή από το σχολείο και τον συνέλαβαν. Κι απ’ ό,τι έχω καταλάβει, τον έχουν… είναι μέσα… σε αυτόφωρη διαδικασία», είχε πει ο πατέρας του 4χρονου.

«Πήγε το παιδί ιατροδικαστή, το εξέτασε, χθες πήγαμε σε παιδοψυχολόγο, πάλι, να του μιλήσει… το παιδάκι το είπε σε όλους τους… όπου έχουμε πάει τα είπε όλα. Ευτυχώς. Για την ηλικία του μας είπαν ότι είναι πολύ ώριμο… Πού να μη το έλεγε κιόλας… Μπορεί να του έκανε… Να το έκανε συνέχεια μετά αυτός», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Για πόλεμο εντυπώσεων μιλά η πλευρά του κατηγορουμένου

Η δικηγόρος του κατηγορουμένου νηπιαγωγού, Έφη Γ. Λακμέτα, επισήμανε ότι πρόκειται για έναν πόλεμο εντυπώσεων εκ μέρους της οικογένειας του ανήλικου που έχει πάρει ανθρωποφαγικές διαστάσεις τις τελευταίες ώρες.

Όσα κατατίθενται από τους γονείς του παιδιού είναι ψευδή και έχουν καταρριφθεί από την πρώτη ημέρα με βάση την ιατροδικαστική έκθεση που διενεργήθηκε προανακριτικά υπό την εποπτεία του Εθνικου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με βάση το πόρισμα αυτό δεν προέκυψε καμία ένδειξη (πολλώ δε μάλλον απόδειξη) άσκησης σεξουαλικής βίας ή παρενόχλησης οποιασδήποτε μορφής στον ανήλικο.

Διαβάστε επίσης:

Τέταρτη πιο συχνή αιτία θανάτου στους εφήβους η αυτοκτονία – Ο ρόλος του Επισκέπτη Υγείας

Θλίψη στην Αχαΐα: “Έφυγε” από κορωνοϊό ο 49χρονος δάσκαλος

Τουμασάτου: “Δεν θέλουμε να εμβολιαστεί το παιδί μας”