Έξυπνα tips για να διατηρείτε το μπαλκόνι καθαρό για περισσότερο

Υπάρχουν μερικά έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας καθαρά για πολύ περισσότερο!

Η αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι σχετικά και έχουν να κάνουν με το τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε. Αν θέλετε οπωσδήποτε ένα καθαρό μπαλκόνι χωρίς σκόνες, φύλλα πεταμένα εδώ κι εκεί και μια γενική ακαταστασία που δεν σας επιτρέπει να το απολαμβάνετε όσο θέλετε, τότε θα πρέπει να μειώσετε τα φυτά ή να τα διαλέξετε πιο σωστά. Βάλτε 1-2 γλάστρες, ένα τραπέζι βεράντας με τις καρέκλες του και τίποτε άλλο. Με αυτόν τον τρόπο ακόμα κι αν λερώνεται το μπαλκόνι σας, θα μπορείτε πολύ εύκολα με ένα λάστιχο να το καθαρίζετε στο λεπτό!

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα φυτά που θα επιλέξετε για τη βεράντα σας. Για παράδειγμα, ένας μικρός φοίνικας, μια αλόη ή γενικότερα φυτά με σκληρό φύλλωμα που δεν το χάνουν εύκολα, με αποτέλεσμα να μη μοιάζει το μπαλκόνι σας με δάσος το φθινόπωρο!

Αν βρίσκεστε στη φάση που ετοιμάζεστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά τι δάπεδο θα βάλετε στο μπαλκόνι σας. Αν έχετε οικογένεια με μικρά παιδιά ή αν μένετε σε περιοχή με πολύ αέρα και συχνές βροχές, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα δάπεδο που θα είναι τραχύ. Έτσι, δεν θα λερώνεται εύκολα ή ακόμα κι αν λερώνεται, δεν θα φαίνεται καθόλου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.