Έξυπνοι και στιλάτοι τρόποι να οργανώσετε τα πολλά παιχνίδια του παιδιού σας

Όποιος έχει μικρά παιδιά θα με καταλάβει: Το σπίτι μας είναι γεμάτο παιχνίδια. Και όταν λέω το σπίτι μας, εννοώ ολόκληρο το σπίτι. Από το δωμάτιό τους μέχρι και την κουζίνα!

Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά σε λίγο τα παιχνίδια των παιδιών θα κατακλύσουν όλους τους χώρους του σπιτιού και εμείς δεν θα μπορούμε να περάσουμε.

Και το θέμα είναι, ότι δεν τους αγοράζουμε παιχνίδια διαρκώς, ενώ έχουμε κόψει και τα πολλά από παππούδες, θείους, νονούς και φίλους. Πιθανότατα, λοιπόν, να φταίει η οργάνωση, η οποία και δεν υπάρχει στο σπίτι μας…

Ναι, θα το παραδεχτώ! Κάθε βράδυ μαζεύω παιχνίδια και κάθε επόμενο πρωί όλα είναι ξανά άνω κάτω! Όχι, όμως, επειδή τα ανακάτεψαν τα παιδιά, αλλά επειδή ο τρόπος που τα αποθηκεύω και τα τακτοποιώ υπάγεται στη λογική του στοιβάγματος σε κουτιά, ντουλάπια και ράφια.

Αποφάσισα, λοιπόν, ότι αυτό δεν πάει άλλο και έτσι έψαξα και βρήκα τρόπους οι οποίοι θα με βοηθήσουν να οργανώσω τα παιχνίδια χωρίς να κάνουν το σπίτι να μοιάζει… αποθήκη.

Γκαράζ για αυτοκινητάκια

Αρέσουν στα παιδιά σας τα αυτοκινητάκια και το σπίτι είναι γεμάτο από αυτά, έτσι; Παρκάρετε όλα τα αυτοκινητάκια των παιδιών σας σε ξύλινα ράφια που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι, ενώνοντας απλώς κομμάτια ξύλου και κρεμώντας τα στον τοίχο.

Η δική τους ντουλάπα

Μεγαλώνετε μικρούς στάρς που λατρεύουν τα κοστούμια; Κάντε ένα παλιό ντουλάπι την δική τους ντουλάπα και αφήστε τα να ζήσουν το όνειρό τους από τώρα.

Το έξυπνο κάθισμα

Η λύση που προσφέρει δύο σε ένα. Και αποθηκευτικό χώρο και κάθισμα. Μπορείτε ακόμα και αποθηκευτικά κουτιά να αξιοποιήσετε  και τοποθετήσετε πάνω τους μαξιλάρια για να έχουν τα μικρά σας το απόλυτο, παιχνιδιάρικο κάθισμα.

Το καροτσάκι της ζωγραφικής

Τα μπαρ καρτ έχουν επανέλθει για τα καλά στην ζωή μας. Έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά και το σπίτι μας και σίγουρα το παιδικό δωμάτιο δεν θα έμενε στην «απ’έξω». Αν τα υλικά για τις χειροτεχνίες του παιδιού σας γεμίζουν συρτάρια, ράφια ή το πάτωμα ξεχωρίστε και οργανώστε τα σε ένα μεταλλικό μπαρ καρτ .

Η βιβλιοθήκη που θα αγαπήσουν

Γιατί να μην έχουν άμεση πρόσβαση στα αγαπημένα τους παραμύθια και γιατί αυτά να μένουν πεταμένα στο πάτωμα, όταν δεν μπορούν να τα βάλουν πίσω στη θέση τους; Ξύλινα κουτιά τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα παραμύθια, αλλά και τα κουκλάκια τους…

Ο πάγκος παιχνιδιού

Κάτι αντίστοιχο με το αποθηκευτικό κάθισμα, μόνο που εδώ όσο περισσότερα ράφια έχετε τόσο το καλύτερο. Τοποθετήστε μέσα σε αυτά παιχνίδια, βιβλία, αρκουδάκια και ό,τι άλλο νομίζετε ότι τους ταιριάζει…

Ο διπλός τοίχος

Αν έχετε μικρό σπίτι προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε κάθε μικρή του γωνιά. Κρεμάστε πιο ψηλά σε έναν τοίχο μια ραφιέρα για να τοποθετήσετε μέσα αντικείμενα που θέλετε να «προστατεύσετε» και στο κάτω μέρος του καλαθάκια για όλα τα χαριτωμένα και αγαπημένα τους παιχνίδια…

Ιδέες από το housebeautiful.com