Αρχική Back to school "Εξυπνούλης": Ο καλύτερος φίλος των παιδιών στη μάθηση και το παιχνίδι

"Εξυπνούλης": Ο καλύτερος φίλος των παιδιών στη μάθηση και το παιχνίδι

img_20160918_190249Μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν και οι σχολικές υποχρεώσεις να έχουν επιστρέψει για τα καλά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά τα παιδιά πάντα φροντίζουν να υπάρχει χρόνος για παιχνίδι.

Κάπως έτσι το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο 7χρονος Ν. και η 5χρονη Λ. πέρασαν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο παίζοντας με τα αγαπημένα τους παιχνίδια Εξυπνούλης. Το πρωτάκι αλλά και το νηπιάκι μας διεύρυναν τους γνωστικούς τους ορίζοντες και ακόνισαν το μυαλουδάκι τους μέσα από διασκεδαστική διαδικασία που κάθε άλλο παρά βαρετή μπορεί να θεωρηθεί. Οι φωνές τους στην επαλήθευση κάθε σωστής απάντησης αντηχούσαν σε όλο το σπίτι, το πείσμα τους να φέρουν εις πέρας επιτυχώς την αποστολή του παιχνιδιού ήταν κάτι παραπάνω από επίμονο και φυσικά δεν έλειψαν και οι τσακωμοί όταν διαφωνούσαν για το ποιος θα παίξει πρώτος. Σε ένα μόνο δεν διαφώνησαν ποτέ, ότι ο αγαπημένος τους  "Εξυπνούλης" τα ξέρει όλα και είναι πρόθυμος να τα διδάξει και σε αυτά.

%ce%b5%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-final-3

Μια μικρή επανάληψη στους αριθμούς, τα σχήματα και τα χρώματααλλά και  τα ζώα και τα μικρά τους, ήταν ιδανική για την μικρούλα μας,  ενώ για τον πρωτότοκο που φέτος πέρασε το κατώφλι της Α' Δημοτικού το παιχνίδι ήταν αφιερωμένο στο Ηλεκτρονικό  Σχολείο αλλά και τα μυστικά της ανακύκλωσης

Ακολουθώντας τους κανόνες του παιχνιδιού η σκέψη τους απέκτησε δομή, επιδιώκοντας να κερδίσουν απέκτησαν κίνητρο, άφησαν ελεύθερη την φαντασία τους, έμαθαν να συνεργάζονται, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και το κυριότερο όλων, ότι όλα αυτά έγιναν πράξη μέσω του παιχνιδιού. Παρατηρώντας τα, κατάλαβα ότι το μυστικό για να κάνεις τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις χωρίς να νιώθουν ότι καταπιέζονται, είναι να μιλήσεις στην καρδιά τους και να ακούσεις τα ενδιαφέροντά τους. Το παιχνίδι είναι το οξυγόνο τους οπότε μέσω αυτού θα καταφέρεις να τους ανοίξεις ένα παράθυρο στο κόσμο της γνώσης. Μέσα σε ένα απόγευμα, τα είδα να παίζουν με την ψυχή τους, να ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα του παιχνιδιού και να βελτιώνουν τις ικανότητές τους.

%ce%b5%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-final-4

Ας είναι καλά ο Εξυπνούλης που έχει γίνει η νούμερο 1 επιλογή των παιδιών για τα παιχνίδια τους. Εσείς τον γνωρίζετε; Πρόκειται για την χαρακτηριστική φιγούρα που εικονίζεται σε όλα τα παιχνίδια της σειράς και αποτελεί το σήμα κατατεθέν των εκπαιδευτικών της παιχνιδιών. Επιλέγοντας τον Εξυπνούλη ξέρετε ότι προσφέρετε στο παιδί σας κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Του δίνετε το μέσο να ανοίξει τα δικά του φτερά στο κόσμο της μάθησης και να πετάξει πιο ψηλά από τις ήδη κατακτηθείσες βασικές του γνώσεις.

character-exypnoulis

Tα παιδιά δεν ξέρουν ποιο παιχνίδι Εξυπνούλης να πρωτοδιαλέξουν. Τα επιτραπέζια παιχνίδια με πολύχρωμες κάρτες που πρέπει να τις αντιστοιχίσουν στο κατάλληλο ζεύγος;  Τα παιχνίδια με το ηλεκτρονικό στυλό που με συνοδεία ήχου και φωτός "αποκαλύπτει" κάθε φορά αν η απάντηση που έδωσαν είναι σωστή ή αυτά με την πένα παντογνώστη;  Με μια ευρεία γκάμα επιλογών που καλύπτουν όλα τα γνωστικά ενδιαφέροντα των παιδιών και όλα τα εκπαιδευτικά ορόσημα  ένα είναι σίγουρο, δεν υπάρχει απολύτως καμιά περίπτωση να μην βρείτε το παιχνίδι που θα ταιριάζει στις προτιμήσεις των δικών σας παιδιών.

%ce%b5%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-final-2

Όλη η σειρά παιχνιδιών είναι προσεκτικά επιλεγμένη και προσεγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, αλλά εγώ την έχω ξεχωρίσει και για έναν ακόμη λόγο. Την ξεκάθαρη σήμανση ως προς την καταλληλότητα της ηλικίας που απευθύνεται κάθε της παιχνίδι. Σας προκαλώ να επισκεφθείτε ένα παιχνιδάδικο και να σταθείτε στα ράφια του έχοντας κατά νου την ηλικία του παιδιού για το οποίο θέλετε να αγοράσετε κάποιο παιχνίδι. Ελάχιστες συσκευασίες παιχνιδιών φέρουν τέτοιου είδους σήμανση σε ευκρινές σημείο και πολλές φορές πρέπει να κοιτάξετε επισταμένως το κουτί για να δείτε το περιεχόμενο αλλά και να καταλάβετε τους σκοπούς του παιχνιδιού. Μια από τις εξαιρέσεις είναι ο "Εξυπνούλης".  Τα 3 διαφορετικά χρώματα που θα συναντήσετε στη σήμανση των κουτιών των παιχνιδιών με την πρώτη ματιά υποδεικνύουν την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται. Σας αποκαλύπτω το μυστικό για να τα θυμάστε από δω και στο εξής ( 2+ Μπλε, 3+ Κίτρινο και 5+ Κόκκινο). Εύκολο δεν είναι;

img_20160918_190221

Και αφού τα παιχνίδια Εξυπνούλης είναι από τα αγαπημένα τους,  δεν μπορούσα να τους αρνηθώ την αγορά ενός καινούργιου εκπαιδευτικού παιχνιδιού ως δώρο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς! Τι διαλέξαμε; Επειδή μας αρέσουν οικογενειακώς τα ταξίδια διαλέξαμε το παιχνίδι της Γεωγραφίας.

img_20160918_190235

Μια καλή αφορμή για να μάθουν τα πιτσιρίκια μου τα μέρης της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου, ανακαλύπτοντας τις σημαίες, τα σημαντικότερα μνημεία και τα έθιμα κάθε τόπου αλλά και μια ευκαιρία να "ξεσκονίσουμε" και εμείς οι μεγάλοι τις γνώσεις μας. Με 500 κουίζ και 24 εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά να μην γίνουν εξπέρ στο χάρτη!

img_20160918_190249

Γονείς, μην αμελείτε να δίνετε στα παιδιά σας ερεθίσματα για παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να εστιάζετε στην ποσότητα των παιχνιδιών όσο στην ποιότητα. Επιλέξτε παιχνίδια που προάγουν το πνεύμα των παιδιών μέσα από ώρες ατέλειωτης διασκέδασης και κάντε στα παιδιά ένα ανεκτίμητο δώρο γνώσεων! Με τιμές που ξεκινούν μόλις από 4,99 ευρώ και μια ολοκληρωμένη συλλογή εκπαιδευτικών παιχνιδιών που διαρκώς εμπλουτίζεται για να ικανοποιήσει τη δίψα των παιδιών για παιχνίδι αλλά και την ανάγκη των γονέων να ενισχύσουν τις δεξιότητες των μονάκριβων τους,  ο "Εξυπνούλης" θα γίνει ο καλύτερος φίλος και των δικών σας παιδιών!

logo-eksypnoulis_new


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.