Έκτακτη είδηση: 464 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Στα 464 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Το προφίλ των ασθενών

Ανακοινώθηκαν 46 νέα κρούσματα. 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, 78 νοσηλεύονται και 16 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για 2000-3000 κρούσματα στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στην χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού.

Έκτος θάνατος ασθενούς

Σήμερα έγινε γνωστός και έκτος θάνατος ενός 70χρονου ασθενούς από την Καστοριά που είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως όλοι οι νεκροί ήταν άνδρες και είχαν υποκείμενα νοσήματα. “Θέλω να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Συμπάσχουμε και θρηνούμε μαζί σας”.

Η θνητότητα των ασθενών

Η θνητότητα των ασθενών είναι στο 1% αλλά σε περιπτώσεις ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα η θνητότητα είναι δέκα φορές μεγαλύτερη.

Όπως ανέφερε στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα.

Πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για το εμβόλιο από τις ΗΠΑ

Η ευχάριστη είδηση από το μέτωπο του κορωνοϊού είναι η πειραματική κλινική έρευνα για το εμβόλιο που ξεκίνησε ήδη στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου. «Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι.