«Έλα εδώ εσύ, κάτσε δίπλα μου»: Ο Γιάννης Μαρκόπουλος άνοιξε την αγκαλιά του στον μικρό Μότσαρτ, Στέλιο Κερασίδη (φωτό)

«Έλα εδώ εσύ, κάτσε δίπλα μου»: Ο Γιάννης Μαρκόπουλος άνοιξε την αγκαλιά του στον μικρό Μότσαρτ, Στέλιο Κερασίδη (φωτό)

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους εν ζωή Έλληνες συνθέτες με μία εμβληματική μουσική πορεία που συμπλήρωσε 60 ολόκληρα χρόνια.

Την Τρίτη (20/09) στο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε μία μεγαλειώδης συναυλία προς τιμήν του συνθέτη και του έργου του,  παρουσιάζοντας μία ανθολογία από τους κύκλους τραγουδιών που σφράγισε με την υπογραφή του, εστιάζοντας στην ιστορία, τους, τους μύθους και στον έρωτα σαν κινητήριες δυνάμεις ψυχικής ανάτασης και στους μεγάλους ποιητές που προσέγγισε Ελύτη Σεφέρη αλλά και νεότερους που ανέδειξε.

Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε από κοντά τη συναυλία βρισκόταν και ο μικρός Έλληνας «Μότσαρτ», όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, Στέλιος Κερασίδης.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Στέλιου Κερασίδη στα social media, ο πατέρας του ανέβασε μία φωτογραφία του λιλιπούτειου σολίστ στην αγκαλιά του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, περιγράφοντας πώς απαθανατίστηκε αυτό το ενσταντανέ.

«Εχθές βράδυ στο Ηρώδειο. Στη συναυλία για τα 60 χρόνια μουσικής πορείας του Γιάννη Μαρκόπουλου. Ο μεγάλος μας συνθέτης καθισμένος, φορώντας μάσκα και -λογικό- δίχως να επιτρέπουν αγκαλιές, χειραψίες και φωτογραφίες μαζί του.

Ο Στέλιος του κάνει ένα νεύμα από απόσταση και ξαφνικά το βλέμμα του λάμπει:

“Έλα εδώ εσύ! Κάτσε δίπλα μου”.

Κατεβάζει τη μάσκα και γυρίζει προς εμένα (μπαμπά)

“Να τον προσεχείς αυτόν. Θα γίνει σπουδαίος”, Έτσι βγήκε αυτή η πολύ συγκινητική φωτό», ανέφερε στη λεζάντα της φωτογραφίας ο πατέρας του μικρού Στέλιου.

Διαβάστε επίσης:

Πώς είναι τα πρωινά πριν το σχολείο για μια μαμά με… δέκα παιδιά; (video)

«Λαμπάκο μου, αστέρι ήσουν… κι αστέρι είσαι»: Συγκλονίζει ο πατέρας του 15χρονου που σκοτώθηκε με το ποδήλατο

Νίκος Ορφανός: “Μεγάλωσα σε ένα σπίτι χωρίς βιβλία, χωρίς μουσική, χωρίς χαρά… Το παιδί μου θα μεγαλώσει καλύτερα”