Ελλάς το μεγαλείο σου: Δήλωσε τη γέννηση του μωρού 11 μέρες αργότερα για να πάρει τα 2.000 ευρώ!

Ελλάς το μεγαλείο σου: Δήλωσε τη γέννηση του μωρού 11 μέρες αργότερα για να πάρει τα 2.000 ευρώ!

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος συχνά τον οδηγούν σε ακραίες επιλογές, με την ελπίδα ότι θα… την γλυτώσει. Ένας 62χρονος από τον Βόλο, ωστόσο, δεν υπολόγισε σωστά, και οδηγήθηκε τελικά σε ποινή φυλάκισης. Γιατί; Επειδή δήλωσε τη γέννηση του εγγονού του στο Ληξιαρχείο μερικές ημέρες αργότερα, προκειμένου να πάρει το επίδομα γέννησης παιδιού των 2.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το magnesianews, ο άνδρας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ήλπιζε πως έτσι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Τελικά, ετεροχρονισμένα διαπιστώθηκε η απάτη.

Τι ακριβώς συνέβη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νύφη του άνδρα είχε γεννήσει τον εγγονό του στις 23 Δεκεμβρίου 2019. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, υπέβαλε ψευδή δήλωση γέννησης στο Ληξιαρχείο Βόλου, στις 2 Ιανουαρίου 2020. Ήταν τότε που για πρώτη φορά θεσπίστηκε από την κυβέρνηση το επίδομα γέννησης των €2000, το οποίο ο άνδρας θα μπορούσε να εισπράξει.

Η ψευδής δήλωση εντοπίστηκε από το Ληξιαρχείο Βόλου. Ο άνδρας κατηγορήθηκε για ψευδή δήλωση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Τελικά πήρε το επίδομα και το επέστρεψε, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Βρέθηκε ότι είχε βαρύ ποινικό μητρώο και τελικά καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 45 ημερών με αναστολή, από το από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Διαβάστε ακόμα:

Φρικτή παραμόρφωση 5χρονου όταν ο σκύλος της οικογένειας του επιτέθηκε δαγκώνοντας το μάγουλό του

Η Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε πιεστικά σε ιατροδικαστές για το θάνατο της Μαλένας – Αναλαμβάνει την υπεράσπισή της ο Κούγιας;

Πέλλα: Αγωνία για 7χρονο που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα