«Να μην υπάρξει άλλος Μάκης» έγραψαν στο σχολείο του – Σήμερα καταθέτουν οι “νταήδες” του σχολείου

«Να μην υπάρξει άλλος Μάκης». Aυτό είναι το μήνυμα που έγραψε μαθητής και φίλος του 14χρονου αυτόχειρα σε τοίχο έξω από το 54ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Δεν πήγαν στην κηδεία οι καθηγητές και ο διευθυντής

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες η κηδεία του 14χρονου Μάκη. Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και ο αδελφός του 14χρονου μαθητή, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του και βασανίζονται να βρουν τα αίτια που οδήγησαν τον ανήλικο στο απονενοημένο διάβημα. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων ήταν σπαρακτικές. Αγκαλιασμένοι, με σκυμμένο το κεφάλι, με δακρυσμένα μάτια και με ένα τεράστιο “γιατί” στις συζητήσεις τους, οι συμμαθητές του θέλουν να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά σχετικά με τον χαμό του. Στο στεφάνι έγραψαν τη φράση “Μάκη ζεις. Σε αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε για πάντα”.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ιδιαίτερα -κακή- εντύπωση, ήταν το γεγονός πως στην κηδεία του 14χρονου παιδιού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν παρευρέθηκε κανείς από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του, ούτε κάποιος καθηγητής, ούτε καν ο διευθυντής.

Μητέρα συμμαθητή 14χρονου: Ο Διευθυντής του σχολείου ξέρει τα πάντα

Η μητέρα ενός συμμαθητή του 14χρονου, με τον οποίο ο μαθητής έκανε παρέα και εκτός σχολείου, στράφηκε κατά του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος επιμένει πως δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία ούτε υπέπεσε στην αντίληψη καθηγητών περιστατικό bullying σε βάρος του 14χρονου.

Όπως είπε η μητέρα, που μίλησε υπό τον όρο διατήρησης της ανωνυμίας της, «από όσα μας έχουν πει τα παιδιά μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γνωρίζει τα πάντα ο διευθυντής. Το θέμα είναι γιατί προσπαθεί να συγκαλύψει τα παιδιά αυτά, που είναι σαν συμμορία. Τσακώνονται στον Κολωνό, τσακώνονται παντού, είναι “σεσημασμένα”, τα γνωρίζει και η Αστυνομία τα παιδιά».

«Φθάσαμε στο σημείο να χάσουμε τον 14χρονο Μάκη και δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο θύμα», είπε η μητέρα, που μία ημέρα μετά την κηδεία του 14χρονου, επεδίωξε, μαζί με ακόμη δεκάδες γονείς, να συναντηθεί με τον διευθυντή του σχολείου.

«Ο Μάκης ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, που ό,τι κι αν του γινόταν, ο Μάκης το εκλάμβανε ως αστείο»

Σχετικά με τον 14χρονο ανέφερε πως «ο Μάκης ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, που ό,τι κι αν του γινόταν, ο Μάκης το εκλάμβανε ως αστείο και ακόμη και μπροστά στους συμμαθητές του χαμογελούσε. Αν όμως μέσα του έκλεινε τον πόνο του και δεν ήθελε να το δείχνει, αυτό δεν το ξέρουμε», συμπληρώνοντας πως «πάντα ήταν ένα παιδί που απομονωνόταν. Θα πήγαινε στα άλλα παιδιά, θα έλεγε την καλημέρα του, αλλά θα απομονωνόταν».

Ακόμη, η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου, είπε πως το παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του, δεν είχε πει στο δικό της παιδί οτιδήποτε σχετικά με επιθέσεις από ομάδες ανηλίκων, «δεν είχε πει ποτέ κάτι άλλο για αυτά που ακούγονται», σημείωσε ωστόσο πως «ο χωρισμός με τους γονείς του τον είχε πάντα πάρα πολύ προβληματισμένο. Τίποτα άλλο. Αυτό μόνο».

Σήμερα καταθέτουν οι “νταήδες” του σχολείου

Ξεκίνησε ο κύκλος των καταθέσεων αναφορικά με τον θάνατο του 14χρονου Μάκη και τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Ήδη δύο συμμαθητές του 14χρονου έχουν καταθέσει στους υπευθύνους της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στη συνέχεια θα καταθέσει το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης που πήγε στο σπίτι του παιδιού στα Κάτω Πατήσια.

Παράλληλα, θα κληθούν από την ίδια Υπηρεσία για να καταθέσουν μια καθηγήτρια που είχε πιο στενή σχέση με το παιδί, η μητέρα του Μάκη, ο προπονητής του, αλλά και άλλοι συμμαθητές του.

Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι μαθητές οι οποίοι είτε κατονομάζονται είτε προσδιορίζονται ως τα άτομα που είχαν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και παρενοχλούσαν τον 14χρονο μαθητή.

O Mάκης ήταν 1.80. Κρεμάστηκε από ένα σημείο μόλις 1.60. Μήπως κάτι άλλο συνέβη το “μοιραίο” βράδυ; Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Στο laptop που σήμερα παρέδωσε η μητέρα του Μάκη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητούν οι αρχές το μυστικό της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με απόλυτα εγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, ο συνδυασμός των ευρημάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ και των καταθέσεων θα φωτίσουν την υπόθεση την ίδια ωρα που στην Ασφάλεια μεταβαίνουν για κατάθεση δυο συμμαθήτριες του Μάκη και το πλήρωμα της Άμεσης Δρασης που μετέβη στο σημείο.

Στόχος των αξιωματικών ειναι να αποκομίσουν μια πλήρη εικόνα για το παιδί, το bullying που δεχόταν απο συγκεκριμένη ομάδα συμμαθητών του, αν δεχόταν απειλές μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών αλλά και αν ελάμβανε μέρος σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι. Εκείνο που τους προβληματίζει, είναι το σκηνικό της αυτοκτονίας. Και αυτό γιατι, ο Μάκης ηταν ένα ψηλό παιδί, 1.80, ενώ το σημείο απο το οποιο κρέμασε τη ζώνη του απο το κρεβάτι ήταν μόλις 1.60. Μήπως τελικά ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι κατέληξε σε δυστύχημα;

Διαβάστε επίσης:

Οι ωραιότερες αναμνήσεις στη ζωή του παιδιού σου ξεκινούν με μία Volta…

Φρικτή παραμόρφωση 5χρονου όταν ο σκύλος της οικογένειας του επιτέθηκε δαγκώνοντας το μάγουλό του

Ελλάς το μεγαλείο σου: Δήλωσε τη γέννηση του μωρού 11 μέρες αργότερα για να πάρει τα 2.000 ευρώ!