Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 12 ετών: Αίτημα αδειοδότησης από τη Pfizer έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 12 ετών: Αίτημα αδειοδότησης από τη Pfizer έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Αρχίζει κάπως να ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμα τα εμβόλια κατά της covid-19 για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Η Pfizer ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι υπολογίζει να υποβάλλει αίτημα αδειοδότησης για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου -κάτι που θα χαροποιήσει πολλούς γονείς, οι οποίοι ελπίζουν να περάσει αναίμακτα αυτή η σχολική χρονιά που η μετάλλαξη Δέλτα “θερίζει” τα παιδιά.

Από τη στιγμή που το αίτημα θα υποβληθεί στον FDA η έγκριση μπορεί να ακολουθήσει σε διάστημα μερικών εβδομάδων -χρειάστηκαν 3 εβδομάδες για να πάρει η Pfizer έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο των ενηλίκων.

Η έγκριση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική να λάβουν το εμβόλιο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Την ίδια ώρα και η Moderna δεν απέχει πολύ από το να ολοκληρώσει το δικό της παιδικό εμβόλιο, για παιδιά ηλικίας από 6 ετών, αφού αναμένεται να καταθέσει αίτημα αδειοδότησης μέχρι τα τέλη του έτους, με σκοπό το εμβόλιο να μπορεί να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Το εμβόλιο των ενηλίκων ήταν διαθέσιμο τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως και οι δύο εταιρείες αφιέρωσαν πολύ περισσότερο χρόνο στις δοκιμές τους για το παιδικό εμβόλιο. Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν στις δοσολογίες, γιατί “τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μπορεί να μη χρειάζονται τις ίδιες δόσεις με τους ενήλικες”, αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Moderna Dr. Jacqueline Mille, προσθέτοντας, ότι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με αυτά των ενηλίκων αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται σε σταθερή αύξηση στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται, με ιδιαίτερη αύξηση να παρατηρείται στα παιδιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρατηρείται να νοσούν κυρίως παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι ανεμβολίαστες.

Στην Αμερική υπολογίζεται πως το 70% των ενηλίκων έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ στα παιδιά το ποσοστό αγγίζει το 30%. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει με τα ανεμβολίαστα παιδιά που επιστρέφουν αυτές τις μέρες στα σχολεία, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς το μέτρο της μάσκας…

πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε ακόμα:

Εμβολιασμός παιδιών κάτω των 12 ετών: Αίτημα αδειοδότησης από τη Pfizer έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Δύο κούκλες! Η Νικολέττα Ράλλη με την μπεμπούλα της και ασορτί μαγιό

Γιατί στήθηκε ένας γιγαντιαίος Μίκυ έξω από το Rockefeller Center της Νέας Υόρκης;