Ένα περιστέρι με σπασμένο φτερό, ένας σκατζόχοιρος με νάρθηκα και ο φύλακας άγγελος τους

Το Σάββατο που μας πέρασε βρήκαμε στο πάρκο με τα παιδιά ένα μικρό περιστέρι που είχε σπάσει το φτερό του. Το καταλάβαμε γιατί όταν πήγε ο γιος μου να το κυνηγήσει για να παίξουν, αυτό απλώς χοροπηδούσε και δεν μπορούσε να ανοίξει το δεξί του φτερό. Δε μου πήγε καρδιά να το αφήσω εκεί, αυτό ήξερα ισοδυναμούσε με τη θανατικη του καταδίκη. Το πήρα στα χέρια μου κακήν κακώς και το ανεβάσαμε στο μπαλκόνι. Εκεί του βάλαμε ψιχουλάκια και νερό και άρχισα να αναζητώ τι θα το κάνω.

Στο διαδίκτυο βρήκα τηλέφωνα της ANIΜΑ– Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Ο τηλεφωνητής της οργάνωσης με προέτρεπε να στείλω ένα μήνυμα στο viber. To εκανα και εντός 10 λεπτών έλαβα απάντηση: «Φυλάξτε το σε ένα κουτί και φέρτε στο αύριο 9.00-17.00 στα γραφεία μας στην Καλλιθέα».Τα παιδιά όλο το βράδυ μπαινόβγαιναν στο μπαλκόνι τσεκάροντας αν το περιστέρι ήταν καλά. Αυτό σαν να καταλάβαινε πως δεν κινδυνεύει από εμάς, ήταν ήρεμο, μας άφηνε ακόμη και να το χαιδεύουμε.

Το πρωί της Κυριακής πήραμε όλοι μαζί το μικρό φοβισμένο περιστέρι και πήγαμε στα γραφεία ANIΜΑ. Εκεί πραγματικά έμεινα άφωνη. Σε δύο ισόγεια διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας νέα παιδιά περιποιούνταν δεκάδες πουλιά μέσα σε κλουβιά. Τις εντυπώσεις μας έκλεψαν δύο πανέμορφες αθηναϊκές κουκουβάγιες και άλλες άγρια πανέμορφα πουλιά που δεν ξέραμε τι είναι.Ο νεαρός που παρέλαβε το περιστεράκι ήταν ευγενέστατος. Τον ρώτησα πώς και περιθάλπουν περιστέρια αφού δεν πρόκειται για άγρια ζώα και μου απάντησε πως δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας γι΄αυτά, οπότε τα φροντίζουν αυτοί σε ειδικό χώρο. Τα υπόλοιπα άγρια πουλιά τα στέλνουν για αποκατάσταση στην Αίγινα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr