Τρίτη 16 Ιουνίου, 06:33
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Ένα στρέμμα παιχνιδότοπος στην καρδιά του Άλσους Ιλισίων περιμένει τα παιδιά για παιχνίδι μέχρι…τελικής πτώσης!

Ένας σύγχρονος παιχνιδότοπος έκτασης ενός στρέμματος περιμένει τους μικρούς Αθηναίους στο Άλσος Ιλισίων. Πρόκειται για την πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά στον Άγιο Χαράλαμπο, η οποία μεταμορφώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων σ’ έναν άνετο και ασφαλή χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας για παιδιά.

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά στην καρδιά του Άλσους Ιλισίων είναι μια όαση για τα παιδιά

Η νέα παιδική χαρά, που βρίσκεται σε αυτόν τον όμορφο, καταπράσινο χώρο της πόλης, έχει διαμορφωθεί με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας. Είναι πιστοποιημένη και απολύτως προσβάσιμη σε ΑμεΑ, ενώ διαθέτει, πλέον, νέα όργανα παιχνιδιού, σύγχρονες υποδομές και κατάλληλο αστικό εξοπλισμό. Οι εξοπλισμοί του χώρου είναι κατασκευασμένοι από ξύλο και μέταλλο, προκειμένου να εναρμονίζονται με το περιβάλλον

Κούνιες για παιδιά όλων των ηλικιών, τελεφερίκ με πλατφόρμα εκκίνησης, ξύλινα παιχνιδόσπιτα με τσουλήθρα και τοίχους αναρρίχησης είναι μόνο μερικά από τα παιχνίδια που συναντούν γονείς και παιδιά σε αυτό τον σύγχρονο χώρο αναψυχής που διαμόρφωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Η ασφάλεια των παιδιών μέσα στις παιδικές χαρές αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων. Προς αυτή την κατεύθυνση οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου πραγματοποίησαν τις κατάλληλες εργασίες διαμόρφωσης των χώρων, ώστε τα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους χωρίς φόβο.

Μεγιστοποιεί τις δυνατότητες για ανεξαρτησία και αυθόρμητο-ελεύθερο παιχνίδι καθώς φιλοξενεί όργανα που δεν συναντάμε εύκολα σε παιδικές χαρές

Οι παιδικές χαρές έχουν Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου, αλλά και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας. Η γενική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός τους, παρέχουν ασφάλεια, αποτρέποντας κινδύνους και τραυματισμούς και καλύπτουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των παιδιών.

Οι χώροι διαθέτουν, επίσης, ελαστικά δάπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων, διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο με μεταλλική περίφραξη και είναι απολύτως προσβάσιμες σε οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Η παιδική χαρά έχει ενισχυθεί με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια, βρύσες, κάδους και καλάθια απορριμμάτων, αλλά και πινακίδες με χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και τα παιδιά.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη

«Η αναβαθμισμένη και πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά του Δήμου Αθηναίων στο Άλσος Ιλισίων υπόσχεται παιχνίδια και στιγμές χαράς στα παιδιά της πόλης μας. Στους μικρούς Αθηναίους όλων των ηλικιών, οι οποίοι το μόνο που ζητάνε είναι να ακούμε τις ανάγκες τους και να τους παρέχουμε ποιοτικούς και ασφαλείς χώρους για να παίζουν, να χαμογελούν και να περνούν ξέγνοιαστα μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά, σύμμαχος της σωστής ανάπτυξης των παιδιών

H παιδική χαρά είναι ένας τόπος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί αλλά και για τους γονείς. Συνοδέψτε λοιπόν το παιδί σας όσο το δυνατόν συχνότερα και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.

Διαβάστε επίσης:

Τζένη Μπότση: Χειρουργείο για την 3,5 ετών κόρη της – Η φωτογραφία από το νοσοκομείο

Μόλις ανακαλύψαμε μια απίθανη ολοκαίνουργια παιδική χαρά μοναδική στο είδος της! Αξίζει να την επισκεφθείτε σύντομα

Θρήνος στην Κρήτη για την 47χρονη νηπιαγωγό και μαμά 2 παιδιών που “έφυγε” από τη ζωή

Ροή Ειδήσεων