Έντονες οι φήμες για κλείσιμο σχολείων – Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο

Έντονες φημολογούνται πως είναι οι διαφωνίες μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκης Κεραμέως, σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ανακοπεί όσο το δυνατόν ταχύτερα το 3ο κύμα της πανδημίας της χώρας.

Απάντηση στο ερώτημα “ποιος θα επικρατήσει τελικά” φαίνεται πως θα δώσει η επιτροπή ειδικών του υπ. Υγείας, η οποία, αν και εξίσου διχασμένη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Infokids.gr δείχνει να προκρίνει το κλείσιμο των σχολείων, προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά, τα οποία όπως ο ίδιος ο κ. Σύψας είπε δεν είναι πλέον τόσο ασφαλή, αφού τα σχολεία έχουν πάψει να είναι άσυπτα.

Η πλευρά της επιτροπής που υποστηρίζει το κλείσιμο των σχολείων έχει σίγουρα λάβει υπ΄όψιν και τις περιπτώσεις της 16χρονης που πέθανε από κορωνοϊό στη Θήβα, αλλά και του 9χρονου που δίνει τη δική του μάχη στην Πάτρα. Σήμερα ενημερωθήκαμε και για κρούσματα σε νηπιαγωγείο της Ζακύνθου, με 3χρονο μαθητή και τη νηπιαγωγό μαμά του να νοσούν από Covid-19.

Φανατικά υπέρ του κλεισίματος των σχολείων και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος επιμένει ότι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ήρθε αφού άνοιξαν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Είναι, ωστόσο, πιθανό να κλείσουν ξανά μόνο τα Γυμνάσια, αν και το πιθανότερο είναι, ότι αυτή τη φορά θα πάμε σε ολικό κλείσιμο των σχολείων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κλείσει ΚΑΙ η αγορά.

Ελπίζουμε οι πληροφορίες αυτές που έχουμε να διαψευστούν και να μη χρειαστεί τα παιδιά μας να βιώσουν για ακόμα μία φορά μία τέτοια ακύρωση και απογοήτευση, όσο βέβαια ευχόμαστε και η ανυπόφορη αυτή κατάσταση που ζούμε να λάβει το συντομότερο δυνατόν τέλος…