ΕΟΦ: Αυτά είναι τα επικίνδυνα καλλυντικά που ανακαλούνται από την αγορά

Για την ανάκληση από την αγορά επικίνδυνων καλλυντικών ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερωθήκαμε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Αυτά είναι τα επικίνδυνα καλλυντικά που ανακαλούνται

Λοσιόν για μωρά

Μάρκα: Pr.FRANCOISE BEDON Paris

Όνομα: Lait de toilette Hydratant pour Bébé

Τύπος/αριθμός μοντέλου: Άγνωστο

Αριθμός παρτίδας/Barcode: Batch: 216/06/17/10

Barcode: 3 045050 086277

Χημικός Κίνδυνος Οι ουσίες Methylchloroisothiazolinone (MCI) και methylisothiazolinone (MI) αναγράφονται στη λίστα των συστατικών αυτού του προϊόντος που δεν ξεπλένεται μετά τη χρήση. Η δερματική επαφή με προϊόντα που περιέχουν MCI και ΜΙ μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής σε ευαισθητοποιημένα άτομα.

Ταινίες λεύκανσης δοντιών

Μάρκα: Crest

Όνομα: Whitestrips Τύπος/αριθμός μοντέλου: 1 Hour Express, Classic Vivid, Gentle Routine, Glamorous White, Professional Effects , Supreme Flexfit,

Χημικός Κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου ως λευκαντικό παράγοντα με μέγιστη συγκέντρωση 11.9% κατά βάρος). Το υπεροξείδιο του υδρογόνου  σε υψηλές συγκεντρώσεις προκαλεί ερεθισμό του δέρματος και η κατάποσή του είναι επιβλαβής.

Προϊόν ισιώματος μαλλιών

Brazilian Blowout Original Smoothing Solution

Τύπος/αριθμός μοντέλου: Άγνωστος Αριθμός παρτίδας/Barcode: Άγνωστο

Χημικός Κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει υψηλή ποσότητα της ουσίας methylene glycol (με μέγιστη συγκέντρωση 7%). Η ουσία αυτή, όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα ισιώματος μαλλιών, μπορεί να απελευθερώσει φορμαλδεΰδη, ουσία που έχει κατηγοριοποιηθεί ως πιθανός καρκινογόνος παράγοντας και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.  Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό των Καλλυντικών

Σκιά ματιών

Μάρκα: Meis

Όνομα: New Attractive Fashion Color

Τύπος/αριθμός μοντέλου: MS0123S

Αριθμός παρτίδας/Barcode: 6950865402638

Μικροβιολογικός Κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει μικρόβια. Η χρήση του σε τραυματισμένο δέρμα ή η επαφή του με τα μάτια μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή ερεθισμό.  Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό των Καλλυντικών.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ