Επίδομα παιδιού: Ποιοι γονείς θα πάρουν μιάμιση επιπλέον δόση – Τι θα γίνει με όσους δεν έκαναν αίτηση

Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η τρίτη δόση - Ποιοι θα δουν αυξημένα ποσά

Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χορηγείται μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης: “Χορηγείται μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση, δηλαδή, που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα). Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.”

Τι θα γίνει με τους δικαιούχους που δεν έκαναν αίτηση

Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα ανοίξει και πάλι από αρχές Απριλίου και αυτό που εξετάζεται είναι να δοθεί αναδρομικά και σε όσους κάνουν τότε την αίτηση, δηλαδή τους λοιπούς 271.00 χιλιάδες που δεν είχαν κάνει αίτηση για το επίδομα μέχρι τέλη Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

H Νικολούλη με ένα trailer που “κόβει” την ανάσα δείχνει το τέλος στο θρίλερ της Πάτρας

Ξεσπά ο μπαμπάς για όσα ακούγονται – 3 πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών – «Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει»

Με αντιπολεμικά μηνύματα η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα (εικόνες)