Επιστροφή στα θρανία – Κεραμέως: “Στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορωνοϊό” – Νέο πρωτόκολλο στις Πανελλήνιες 2022

Ανατροπή στα σχολεία! Τέλος στα self test - Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές μετά το Πάσχα

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι μετά το Πάσχα με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στα σχολεία με νέα πρωτόκολλα. Έτσι, οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις χωρίς self test, μόνο οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα rapid την εβδομάδα ενώ σημειώνεται ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοράνε κανονικά μάσκες μέσα στην τάξη αλλά και σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Κεραμέως: Στα σχολεία κερδίσαμε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», διευκρίνισε πως σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία υπάρχει πρωτόκολλο βάσει του οποίου, όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτό να υποβάλλονται σε δυο self test, ένα την πρώτη μέρα κι ένα την τέταρτη μέρα της επαφής.  Συμπλήρωσε δε πως σε περίπτωση κρούσματος, το σχολείο είναι αυτό που θα διαθέτει τα self test στους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να έχουν υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

"Τα παιδιά των πίσω θρανίων "- Ένα άρθρο αφιερωμένο στους αθέατους μαθητές της τάξης

Η κυρία Κεραμέως, αφού τόνισε ότι «στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορωνοϊό», είπε ότι τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα σχολεία θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την επόμενη μέρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Το αν οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλαδικές θα φορούν μάσκες είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από την επιτροπή των ειδικών.

Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς

Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι επί 12 έτη δεν έγινε καμιά πρόσληψη εκπαιδευτικού παρά μόνο τοποθετήσεις αναπληρωτών. «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε 16.200 προσλήψεις και θα κάνουμε ότι χρειάζεται και φέτος έγκαιρα».

Για τις σχολικές εκδρομές

Για τις σχολικές εκδρομές, η κυρία Κεραμέως είπε ότι θα γίνουν με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Ο γενικός γραμματέας υπουργείου παιδείαςΑλέξανδρος Κόπτσης, σε  δηλώσεις του στην ΕΡΤ επανέλαβε τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος μέσα στο σχολείο και έξω από αυτό.

Όταν εμφανιστεί κρούσμα σε σχολική μονάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο self test την 1η και 4η μέρα, δωρεάν, θα δίνονται από το σχολείο. Όταν υπάρχει στενή επαφή εκτός σχολείου, οι μεν εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί πάνε κανονικά σχολείο και την 5η μέρα υποβάλλονται σε ένα τεστ, οι μη εμβολιασμένοι μπαίνουν σε καραντίνα. Οι μαθητές επανέρχονται με ένα self test και οι εκπαιδευτικοί με ένα rapid. Ο μαθητής που είναι κρούσμα μένει σε απομόνωση στο σπίτι για 5 μέρες, και μετά αν δεν υπάρχει σύμπτωμα επανέρχεται στο σχολείο.

Πανελλήνιες 2021: Ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων μορίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020

Νέο πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες 2022

Όπως λέει ο κ. Κόπτσης, το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών, θα βγάλει σύντομα, νέο πρωτόκολλο για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως είπε δεν θέλει να προλάβει τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά σημείωσε ό,τι ίσχυσε πέρυσι για τις εξετάσεις, λειτούργησε πολύ καλά. Και φέτος θα τηρηθούν οι μεγάλες αποστάσεις, οι μαθητές θα φοράνε μάσκες και τα παράθυρα θα μένουν ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: “‘Εσβησε” 4χρονος – Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι

Θρήνος στη Λαμία – Το πόρισμα για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή – Έγκυος η σύζυγός του

«Tι εφιάλτη ζω μαμά» είπε η 8χρονη που ακρωτηριάστηκε στην παιδική χαρά – Πώς την έσωσαν οι γιατροί