Ένα rapid test εφεξής για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ

Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν το υποχρεωτικό rapid test για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από την 1η Μαΐου, καθώς το υπουργείο Υγείας έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ

Παράλληλα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΔΕΠ θα κάνουν από ένα rapid test αντί για δύο που ίσχυε έως τώρα. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

ΧΩΡΙΣ SELF TEST, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Μετά τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές θα εισέρχονται στα σχολεία χωρίς self test, αλλά θα διατηρηθεί το μέτρο της συστηματικής χρήσης μάσκας. Ο έλεγχος για covid στα σχολεία θα επικεντρώνεται πια στα άτομα με συμπτώματα. Στην περίπτωση που ένα παιδί διαγνωστεί με covid, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους συμμαθητές με δύο αυτοδιαγνωστικά (self) test στην πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος. Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

Διαβάστε επίσης:

Η άγνωστη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας που είναι “κλειδί” στην έρευνα – Οι 6 λέξεις που “καίνε” την Πισπιρίγκου

Τι έδειξαν οι εξετάσεις της 16χρονης που νοσηλεύεται με συμπτώματα ηπατίτιδας

Στο φως η κατάθεση Δασκαλάκη – Η στήριξη στην Πισπιρίγκου – Οι δικαιολογίες για όσα συνέβησαν τη μέρα που “έφυγε” η Τζωρτζίνα