Ο καβγάς πριν τη σύλληψη: “Θα βρω πώς έκανες κακό στα παιδιά” – Τα λάθη και οι αστοχίες στον θάνατο της Ίριδας

«Στο τέλος ενδεχομένως να αποδειχθεί ότι τα δύο παιδιά δεν είναι του Δασκαλάκη»

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Όπως αποκάλυψε στο Mega, ο Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», λίγο διάστημα πριν τη σύλληψή της Ρούλας Πισπιρίγκου η ίδια και ο Μάνος Δασκαλάκης συναντήθηκαν σε δικηγορικό γραφείο. Όπως είπε ο δημοσιογράφος πρόκειται για τη μέρα όπου επήλθε η οριστική ρήξη ανάμεσά τους.

Ο άγνωστος καβγάς του ζευγαριού για τον θάνατο των 3 παιδιών

Σε εκείνη τη συνάντηση ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται να είχε πει στην Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «για το ένα παιδί βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι δεν του έχεις κάνει κακό, για τα άλλα δύο παιδιά δεν το βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο». Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα λόγια του προκάλεσαν έντονο καβγά ανάμεσά τους. Μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά είπε στην εν διαστάσει σύζυγό του πως γνωρίζει ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά τους λέγοντας πως «και θα τον βρω ποιος είναι αυτός ο τρόπος, είτε είναι με δηλητήριο είτε είναι τη μέθοδο της ασφυξίας».

Συγκλονίζει υπάλληλος στο κοιμητήριο – «Τόσα χρόνια τη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν την είδα ποτέ»

Τη δική της μαρτυρία για τα γεγονότα με τους θανάτους των 3 παιδιών έδωσε στο MEGA η υπάλληλος του 1ου κοιμητηρίου της Πάτρας όπου έχουν θαφτεί η Μαλένα και η Ίριδα. 

«Όχι, δεν την έχω δει προσωπικά ποτέ τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο κοιμητήριο, εγώ που δουλεύω τόσα χρόνια εκεί μέσα. Συγκεκριμένα όταν έκλεινε 3 χρόνια το κοριτσάκι, η Μαλένα, το απόγευμα στις 6 είχε έρθει ο Μάνος με τους γονείς του. Την Πισπιρίγκου δεν την έχω δει ποτέ». «Το Μάνο τον έχουν δει, παλιά που ερχόταν. Αυτή τη γυναίκα δεν την έχω δει ποτέ μου. Το Μάνο τώρα δεν τον έχω δει, έρχεται όμως, μου είπαν ότι έρχεται απόγευμα. Και παλιά ερχόταν ο Μάνος. Είχε έρθει και με την Τζωρτζίνα, τον είχαν δει. Ένα απόγευμα ήταν με το Μάνο, και είχε πάει πάνω στα παιδάκια και την είχε ο Μάνος αγκαλιά την Τζωρτζίνα. Με τον πατέρα της ήταν όλο αγκαλιές και φιλιά», συνέχισε

Πήγε… κομμωτήριο πριν την κηδεία της Ιριδας

«Να τα αφήσουν ήσυχα εκεί που είναι τώρα τα παιδάκια. Τα βλέπεις εκεί στις φωτογραφίες και εκείνες τις φατσούλες και σε πιάνει πανικός. Πανάθεμά την, που να σαπίσει εκεί μέσα και να μην ξαναβγεί ποτέ έξω. Ας τα έδινε να τα έπαιρνε ο κόσμος, όχι με αυτόν τον τρόπο, έτσι τα παιδιά. Τόσα χρόνια που ήταν τα παιδιά της που δεν ήρθε να κάνει Πάσχα με τα παιδιά της ποτέ. Και τώρα ζητάει να κάνει Πάσχα με ποια παιδιά», πρόσθεσε.

«Δεν την είχα δει ποτέ τη Ρούλα. Μόνο όταν πέθανε η Ιριδα έμαθα ότι είχε πάει στο κομμωτήριο πρώτα να φτιαχτεί. Είχε αλλάξει την ώρα. Τους είπε περιμένετε να φτιάξω το μαλλί, και μετά θα γίνει η κηδεία», τόνισε. «Ήμουν στην κηδεία της Ίριδας. Καμία σχέση ο Μάνος με τη Ρούλα. Η Ρούλα ήταν πολύ ψυχρή, δεν έκλαιγε. Ο Μάνος έκλαιγε, η Ρούλα ήταν σαν να έκλεινε την υποχρέωσή της», κατέληξε.

«Δεν έγινε αυτοψία στον θάνατο της Ίριδας» – Οι αστοχίες και τα λάθη του ΕΚΑΒ

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Την ίδια ώρα ένα χρόνο μετά το θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού στην Πάτρα, αποκαλύπτονται οι αστοχίες και τα λάθη που έγιναν και τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσει τότε ο φάκελος πολύ γρήγορα και να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

«Εδώ δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο όχι όμως γιατί θέλαμε να παραβιάσουμε ή θέλαμε να υποκρύψουμε κάτι αλλά λόγω του ζήλου να σώσουμε ένα βρέφος, να κάνουμε ότι μπορούμε για να επανέλθει στη ζωή. Επομένως εκεί χάθηκε ενδεχομένως η ιδιότητα της αυτοψίας», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

“Βόμβες” Λέων: Στην Ίριδα δεν έγινε αυτοψία

«Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν θέματα σημαντικά. Στο θάνατο της Ίριδας δεν έγινε αυτοψία. Υπάρχει ένα εύρημα στην καρδιά του παιδιού που είναι υπό αμφισβήτηση».

Αν αποδεχθεί ότι ο θάνατος των δύο παιδιών αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια μπορεί να ακολουθήσουν νέες συλλήψεις.

«Οι λαλίστατοι γονείς ουσιαστικά μας έδωσαν πολλές πληροφορίες, ακόμα και για τις συνθήκες θανάτου, αλλά μας περιέγραψαν και τη σκηνή του θανάτου. Εάν αυτή η σκηνή γίνει μία σκηνή εγκλήματος, αντιλαμβάνεστε προφανώς πως μας περιγράφει τους δράστες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», είπε ο κ. Γρηγόρης Λέων τονίζοντας πως θα πρέπει να μελετηθούν υπό νέο φως όσα έχουν δηλώσει τα μέλη της οικογένειας σχετικά με τους θανάτους των παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στα θρανία – Κεραμέως: “Στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορωνοϊό” – Νέο πρωτόκολλο στις Πανελλήνιες 2022

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: “‘Εσβησε” η 4χρονη Κατερίνα – Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι

Θρήνος στη Λαμία – Το πόρισμα για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή – Έγκυος η σύζυγός του