Β. Καπερνάρος: “Δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί η Πισπιρίγκου – Δεν τα έκανε μόνη της”

Β. Καπερνάρος: "Δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί η Πισπιρίγκου - Δεν τα έκανε μόνη της"

Την εκτίμηση ότι στα τέλη Μαΐου αναμένονται οι απαντήσεις για τον μηχανισμό θανάτου της Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη κάνουν οι ιατροδικαστές που παρακολουθούν την υπόθεση της Πάτρας.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τον θάνατο των τρίων παιδιών και επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή επιχειρείται να γίνει διερεύνηση τοξικολογικού τύπου από τους ιστούς και όχι από βιολογικά υγρά. Η διαδικασία αυτή απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Πώς θα αποδειχθεί ότι ο θάνατος της Ίριδας είναι ανθρωποκτονία

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος Δημήτρης Καπερνάρος: «Πιστεύω ότι θα υπάρξουν νεότερα δεδομένα που θα προστεθούν στα προηγούμενα για να αποδοθεί η αλήθεια στη δεύτερη έκθεση. Αν έχουμε δύο ισότιμες εκθέσεις, θα είναι δύσκολο να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το τι έγινε. Θα γίνουν νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Θα γίνει μεγαλύτερος αριθμός τομών στην καρδιά, γιατί η αιτία θανάτου στο δεύτερο παιδί αφορά σε αγενεσία φλεβοκόμβου. Για να μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από αυτό θα πρέπει να βρεθεί τελικά ο φλεβόκομβος για να αποκλειστεί ως πιθανός μηχανισμός που προκάλεσε τον θάνατο. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι ο θάνατος της Ίριδας είναι ανθρωποκτονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε παράλληλα πως ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, καθώς «οι αιτίες που έχουν αποδοθεί δε στέκουν». Σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η πορεία της κεταμίνης, πώς δηλαδή την προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη.

«Δεν τα έκανε μόνη της»

Ο Βασίλης Καπερνάρος συμπλήρωσε ότι σε καμία περίπτωση στα εγκληματολογικά χρονικά δεν υπάρχει ισχυρισμός της μάνας για ανθρωποκτονία, έστω από αμέλεια, από ιατρικό προσωπικό. Περίεργο είναι, ότι ακόμα δεν έχει σκεφτεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη είτε αστικά είτε ποινικά για να βρει το δίκιο της.

«Αυτό σημαίνει αυτό που λέει ότι φταίνε οι γιατροί είναι απύθμενο ψέμα. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι σου σκότωσαν το παιδί και να λες “τι να κάνουμε; Άνθρωποι είμαστε”», επισήμανε.

Σημείωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «κοροϊδεύει τον κόσμο» και υπογράμμισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα, καθώς υπάρχουν «ενδείξεις σοβαρές».

«Ό,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να αποφυλακιστεί μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Η κατηγορούμενη δεν τα έκανε μόνη της», τόνισε.

Τέλος, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης επανέλαβε πως η κόντρα του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν κι άλλα εντάλματα σύλληψης σε πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος της Πισπιρίγκου.

«Τις πρώτες μέρες ο Δασκαλάκης είπε ότι έχει κρυφούς άσσους στο μανίκι του. Αυτούς τους άσσους γιατί δεν μας τους παρουσιάζει;», ανέφερε σκωπτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο καβγάς πριν τη σύλληψη: “Θα βρω πώς έκανες κακό στα παιδιά” – Τα λάθη και οι αστοχίες στον θάνατο της Ίριδας

Επιστροφή στα θρανία – Κεραμέως: “Στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορωνοϊό” – Νέο πρωτόκολλο στις Πανελλήνιες 2022

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: “‘Εσβησε” η 4χρονη Κατερίνα – Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι