Αρχική InfoTeens Υγεία Επιτρέπεται το κολύμπι τις ημέρες της περιόδου;

Επιτρέπεται το κολύμπι τις ημέρες της περιόδου;

image001Είστε έτοιμη για το καθιερωμένο μπανάκι στη θάλασσα αλλά δυστυχώς πρέπει να το αναβάλλετε. Ο λόγος; Μα φυσικά η έλευση της περιόδου που ανατρέπει τον προγραμματισμό σας και σας στερεί τη βουτιά στα καταγάλανα νερά. Ή μήπως να το ξανασκεφθείτε και να τολμήσετε να πάτε στην παραλία σαν να μην συμβαίνει τίποτα; To ερώτημα που σας απασχολεί δεν είναι καθόλου αφελές καθώς μιαμεγάλη μερίδα γυναικών, πιστεύει ότι το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπορεί να προκαλέσει διακοπή της ροής και γενικότερα διαταραχές στον κύκλο, ενώ ο ήλιος και η ζέστη την αυξάνουν με αποτέλεσμα πολύ περισσότερο αίμα σε σχέση με άλλες φορές. Αλήθεια ή μύθος;

Δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη για το κολύμπι με περίοδο, αλλά αυτό είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό επισημαίνει ο γυναικολόγος Dr. Νικόλαος Ναούμ. Αν νιώθετε άνετα με τη χρήση του ταμπόν, μπορείτε να κολυμπήσετε κανονικά. Ιδανικό θα ήταν βέβαια να αποφύγετε τις πρώτες 2 ημέρες, όπου οι πόνοι ίσως είναι εντονότεροι, καθώς και την πολύωρη ηλιοθεραπεία.

Να ανησυχήσω αν κάνω μπάνιο στη θάλασσα και σταματήσει η περίοδος την επόμενη μέρα; Δεν είναι απίθανο ούτε σπάνιο να διακοπεί η περίοδός σας όχι μόνο την επόμενη μέρα ενός μπάνιου στη θάλασσα, αλλά και ύστερα από ένα μπάνιο στην μπανιέρα ή μετά από μια πολύ κουραστική μέρα. Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για παροδική και απολύτως φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, η οποία δεν προειδοποιεί απαραιτήτως για πρόβλημα στην υγεία σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.