Επιτροπή Εμβολιασμών: Σύσταση για εμβολιασμό εφήβων 15 – 17 ετών

Σε σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας. Πρόκειται ουσιαστικά για σύσταση προς τους γονείς ότι με βάση τα δεδομένα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Εφόσον τελικά η Επιτροπή ανάψει το πράσινο φως, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα ανοίξει άμεσα.

Τι γίνεται αυτή τη στιγμή με τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή η Γαλλία ξεκίνησε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 12 και άνω, με προϋπόθεση να υπάρχει γονική συναίνεση.

Η αρμόδια επιτροπή της Γερμανίας προχώρησε σε σύσταση τον Ιούνιο ότι μόνο παιδιά και έφηβοι με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν (εν προκειμένω με το εμβόλιο της Pfizer). Η δε Αυστρία στοχεύει να εμβολιάσει 340.000 παιδιά ηλικίας 12 – 15 έως τα τέλη Αυγούστου.

Η Εσθονία ενδέχεται να ξεκινήσει εμβολιασμούς εφήβων το φθινόπωρο.

Η Ουγγαρία ξεκίνησε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών στα μέσα Μαΐου.

Η Ιταλία ενέκρινε στις 31 Μαΐου την επέκταση του εμβολιαστικού της προγράμματος στα παιδιά 12 – 15 ετών.

Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας δήλωσε ότι η χώρα επρόκειτο να ξεκινήσει εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 εντός του Ιουνίου.

Η Ισπανία ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε παιδιά 12 – 17 ετών περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Στην Κύπρο ανοίγει αύριο η Πύλη εμβολιασμού για ανήλικους, ηλικίας 16-18 ετών, αποκλειστικά με το εμβόλιο της Pfizer.

Η Δανία θα εμβολιάσει παιδιά 12 έως 15 ετών, μετέδωσε το δίκτυο TV2 στις 17 Ιουνίου επικαλούμενο πληροφορίες επίσημων πηγών.

Η Ολλανδία θα προσφέρει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19 σε όλα τα παιδιά 12 έως 17 ετών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα νέο κύμα κρουσμάτων λόγω των παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες.

Η επιτροπή εμβολιασμού της Βρετανίας δεν θα λάβει απόφαση για τον εμβολιασμό των εφήβων πριν από τον Ιούλιο, αν και η βρετανική ρυθμιστική αρχή έχει εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για τις ηλικίες 12 έως 15 ετών.

Η Ελβετία ενέκρινε στις 4 Ιουνίου τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Η Νορβηγία ενδεχομένως να εξετάσει την χρήση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης από την COVID-19.

Το Σαν Μαρίνο ξεκίνησε τους εμβολιασμούς για τα παιδιά 12-15 ετών.