Έχετε ξαναδεί δημόσιο νηπιαγωγείο με τρισδιάστατα παιχνίδια στο προαύλιο;

Εντυπωσιαστήκαμε από τις φωτογραφίες που λάβαμε αναφορικά με τις εργασίες ανακατασκευής του δαπέδου αλλά και εξωραϊσμού του προαυλίου του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης.

Με πρωτοβουλία της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το έργο βελτίωσης των υποδομών του προαυλίου του Νηπιαγωγείου εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης “Φιλόδημος” και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου υλοποίησε τις απαραίτητες εργασίες.

Τα επικίνδυνα και ακατάλληλα όργανα που υπήρχαν στο προαύλιο αφαιρέθηκαν λόγω φθοράς δίνοντας τη θέση τους σε ένα απόλυτα ασφαλές χυτό δάπεδο που δίνει στους λιλιπούτειους μαθητές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι το παιχνίδι τους χωρίς να φοβούνται μήπως πέσουν και τραυματιστούν, καθώς το πάχος είναι προσεκτικά μελετημένο ώστε να απορροφηθεί κάθε επικίνδυνος κραδασμός κατά την πιθανότητα πτώσης.

Πέραν την χρηστικότητας, το δάπεδο είναι εντυπωσιακό και για τα χρώματα αλλά και τη μοντέρνα σχεδίασή του. Η ευελιξία του προκαλεί τη φαντασία των παιδιών, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές περιβάλλον για εξερεύνηση και τρισδιάστατο παιχνίδι.

Τα ολοκαίνουργια τρισδιάστατα χυτά παιχνίδια που φιλοξενούνται στο προαύλιο έχουν γίνει η αγαπημένη γωνιά των παιδιών ενώ και οι γονείς δεν σταματούν να τα θαυμάζουν.

Μακάρι και τα υπόλοιπα δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας να υιοθετήσουν αντίστοιχες πρακτικές και να προσφέρουν απλόχερα στα παιδιά τον ιδανικό χώρο για ομαδικό και ελεύθερο παιχνίδι στην αυλή.