Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) υποστήριξε την Παρασκευή τη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά από 12 ετών, ανοίγοντας το δρόμο για μια ευρύτερη διάθεση των εμβολίων στην ΕΕ μετά από αντίστοιχες εγκρίσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η έγκριση του ΕΜΑ έρχεται εβδομάδες μετά αφότου ξεκίνησε να αξιολογεί την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής το εμβόλιο χρησιμοποιείται σε άτομα από 16 ετών και πάνω.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την τακτική ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, απάντησε ότι «τα παιδιά αυτών των ηλικιών στην Ελλάδα δεν έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην μετάδοση του ιού. Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στις ηλικίες 15-18. Για την Ελλάδα δεν θα αρχίσει ακόμη η συζήτηση και δεν υπάρχει ανάγκη μέχρι στιγμής«

Σκέψεις για εμβολιασμό μαθητών  πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Σκουτέλης, με δηλώσεις στο iefimerida.gr, γνωστοποίησε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά την έναρξη των εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών ίσως και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.