Το καλοκαίρι όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, οι σαλάτες είναι μια καλή λύση για να ξεγελάσετε την πείνα σας και να φάτε χωρίς να βαρύνετε επιπλέον. Τα λαχανικά βρίσκονται στα φόρτε τους και μπορούν να συνδυαστούν ποικιλοτρόπως χαρίζοντας μας ξεχωριστά γευστικά πιάτα. Σήμερα θα φτιάξουμε μια αγαπημένη μας σαλάτα ζυμαρικών με βασικό μας συστατικό τα φιογκάκια. Το μυστικό της συνταγής είναι η σως γιαουρτιού που δεν «κρύβει» πολλές θερμίδες και λιπαρά, ενώ παράλληλα είναι πεντανόστιμη και πολύ δροσερή. Μπορείτε να την ρίξετε στη σαλάτα σας ή να τη συνοδέψετε με το αγαπημένο σας κρέας.
Υλικά
500 γρ. φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
μισό μαρούλι ψιλοκομμένα
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό, το μαρούλι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.