Syroskidz: Αυτό το τριήμερο, τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές στο Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων (από 29/7)

Από τις 29 μέχρι τις 31 Ιουλίου, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz! προσφέρει εμπειρίες και διασκέδαση! Οι υπεύθυνοι παιδαγωγοί  έχουν ετοιμάσει πολλές και διαφορετικές δράσεις, όπως παιχνίδια και εργαστήρια κατασκευών! Επίσης, ειδικοί συνεργάτες μας, εκπαιδευτές γυμναστικής και γιόγκα καθώς και επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, έχουν δημιουργήσει δραστηριότητες μόνο για το syroskidz! Κι ακόμα, photobooth, φουσκωτά παιχνίδια και συλλογική ζωγραφική!

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του syroskidz, θα θαυμάσουμε τα έργα των μικρών καλλιτεχνών στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με τίτλο «Ο κυρ Βυθός και η κυρά Ακτή είναι φίλοι μου», σε ειδικούς καμβάδες που είναι δώρο της διοργάνωσης!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ+Αγορά Κινουμένων Σχεδίων που γιορτάζει τα 10 συνεχή χρόνια στη Σύρο, με προβολή ταινιών ειδικά για το syroskidz, εν όψει της επετειακής διοργάνωσης «Animasyros 10» που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο και στην Ποσειδωνία σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης!

Ο Τάκης Χταποδάκης, η φετινή μασκότ του syroskidz, θα είναι κοντά στα παιδιά και θα παίζει παρέα τους!

Στο παρακάτω πρόγραμμα, δείτε τις δράσεις κάθε ημέρας του syroskidz. Ακόμα, όλες αυτές τις τρεις μέρες, ανάμεσα στις προγραμματισμένες δράσεις, θα:

¡ Βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες «μέσα στον βυθό», στο photobooth!

¡ Κάνουμε θαλάσσιο μπάσκετ και βόλεϊ νερού, κι αγώνες με φουσκωτά παιχνίδια!

¡ Φτιάξουμε όλοι μαζί έναν γιγάντιο πίνακα ζωγραφικής: «Ο βυθός που ονειρεύομαι»!

¡ Γίνεται προβολή ταινιών εκπαιδευτικών εργαστηρίων ανιμέισον για παιδιά, εφήβους και ΑΜΕΑ που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Animasyros & του Animasyros #tour, που θα μας θυμίσει τις δημιουργικές στιγμές που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα μας δώσει μια πρώτη γεύση του τι θα δημιουργήσουμε μαζί στο επόμενο !

¡ Απολαύσουμε τα έργα των παιδιών στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής!

Ελάτε από την αρχή μέχρι το τέλος στο syroskidz και πάρτε μέρος σε όποια δραστηριότητα θέλετε! Σας ευχόμαστε να απολαύσετε αυτό το τριήμερο!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 29 Ιουλίου 15.00-20.00 Βάρη

«Ο χορός της Χαβανέζας»: Έναρξη του Φεστιβάλ με έναν αλλιώτικο χορό!
«Γεμίζω με χρώμα την παραλία»: Ένας αλεξιπτωτιστής μας έστειλε το αλεξίπτωτό του στην παραλία, κι εμείς θα κάνουμε με αυτό ένα σωρό ομαδικά παιχνίδια με πολλή κίνηση και χρώμα!
«Μια βοήθεια για τον πειρατή»: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με ερωτήσεις και μυστικές αποστολές. Ποια ομάδα θα καταφέρει να τον βοηθήσει;
«Μαγικό μόμπιλε»: Θα κατασκευάσουμε ανεμόκρουστο με φυσικά υλικά που βρίσκουμε κοντά στη θάλασσα. Κι όταν το αεράκι θα το φυσάει θα μας χαρίζει τους γαλήνιους ήχους του!
«Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας»: Κουκλοθέατρο με ήρωες θαλασσινούς σε γαντόκουκλες. Ο Τάκης Χταποδάκης, πρωταγωνιστής!
«Θαύματα με άμμο και νερό»: Παίρνουμε άμμο, νερό κι απεριόριστη φαντασία για να χτίσουμε κόσμους θεαματικούς!

Κυριακή 30 Ιουλίου 12.00-18.00 Βάρη

«Yogakids»: Με οδηγό το παιχνίδι, τη γρήγορη κίνηση και την ανάσα μας, κάνουμε γιόγκα! Γινόμαστε στιβαροί κι ακλόνητοι στους ανέμους, ενώ θυμόμαστε να σεβόμαστε τον διπλανό μας και τη φύση!
«Να σου φτιάξω ένα γλυκάκι;»: Δημιουργίες ζαχαροπλαστικής. Θα φτιάξουμε ένα γλύκισμα και μετά θα το φάμε για να δούμε αν είναι νόστιμο!
«Θαύματα με άμμο και νερό»: Παίρνουμε άμμο, νερό κι απεριόριστη φαντασία για να χτίσουμε κόσμους θεαματικούς!
«Τις χάντρες λιώνω και σε αναμνηστικό μεταμορφώνω»: Κατασκευές μικροαντικειμένων με ειδικές τεχνικές που θα αναδιανεμηθούν στα παιδιά στη λήξη του Φεστιβάλ!

Δευτέρα 31 Ιουλίου 15.00-20.00 Κίνι
«Κυκλάδες για πάντα»: Ανακαλύπτουμε στην άμμο κυκλαδικά ειδώλια, κάνουμε οροφογραφίες ζωγραφίζοντας ανάποδα και κάνουμε ένα σωρό άλλα παιχνίδια μουσειακής αγωγής στην παραλία!

«Ζωγραφική σε νερό»: Γίνεται; Και βέβαια γίνεται. Κάνουμε χειροτεχνίες με τη μέθοδο marbling και κατόπιν τις τυπώνουμε σε χαρτί!

«Θαύματα με άμμο και νερό»: Παίρνουμε άμμο, νερό κι απεριόριστη φαντασία για να χτίσουμε κόσμους θεαματικούς!

«Kids exercise»: Γυμναστική στην παραλία! Κι αν ιδρώσουμε, η θάλασσα δίπλα μας είναι!

«Ο κύκλος με τις μουσικές»: Συναυλία όπου οι μουσικοί θα μας διασκεδάσουν με τραγούδια που ξέρουμε όλοι. Θα παίξουμε μουσικά όργανα, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε!

«Τα ξαναλέμε του χρόνου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιούλη»: Απονομή βραβείων στους καλλιτέχνες της Έκθεσης και αναμνηστικά για όλα τα παιδιά του syroskidz! Προσκεκλημένη, η εικαστικός-public artist και εκπαιδευτικός Eileen Botsford, που θα σχολιάσει τα έργα όλων των παιδιών αναδεικνύοντας τη δυναμική της παιδικής ζωγραφικής.